Ako zariadiť námornú atmosféru v detskej izbe?

08.07.2024

Námorná téma je medzi interiérovým dizajnom obľúbená najmä vďaka živým, ladiacim farbám a originálnym morským doplnkom. Skvelým nápadom môže byť detská izba v námorníckom štýle. Univerzálne farby sa budú skvele hodiť do chlapčenskej aj dievčenskej izby a námornícke dekorácie prinesú príjemné spomienky na dovolenku. K zariadeniu izby v morskom štýle prídu vhod zaujímavé doplnky či nástenné dekorácie, ktoré zvýraznia usporiadanie miestnosti, ale budú aj funkčné. Je dôležité, aby detská izba mala nielen štýlový interiér z katalógu, ale plnila aj svoju funkciu – bola miestom učenia, zábavy a oddychu.

Ako zariadiť námornú atmosféru v detskej izbe?


V tomto článku:

1. Bielo-modré pásiky, alebo možno plážový motív?

2. Aký nábytok by ste si mali vybrať do miestnosti v námornom štýle?

3. Námorné doplnky, ktoré dodajú charakter - námorné dekorácie a najlepšie doplnky na stenu

4. DIY vám umožní personalizovať váš interiér - námorné farby a námorné motívy v miestnosti



Bielo-modré pásiky, alebo možno plážový motív?

Keď začíname navrhovať detskú izbu v prímorskej klíme, jednou z prvých volieb je farba stien. Morský interiér si spájame s malebnou prímorskou krajinou, ktorú dosiahneme vďaka tapetám s motívom pustého ostrova alebo nádhernej hĺbky oceánu. Stena s takouto krajinou nás určite vráti do čarovných chvíľ strávených pri mori.

Alternatívou k farebným motívom tapiet môžu byť farebné steny. Modré a biele pruhy pripomínajúce morské vlny dodajú šmrnc a živé modré odtiene dodajú hĺbku a charakter. Námorné farby vychádzajúce z klasických farieb ako biela, sýta námornícka modrá a odtiene modrej budú ideálnym základom pre námorné dekorácie.

Izba pre chlapca - charakteristika námorného štýlu a funkčný interiér pre dieťa

Aranžmán v námornom štýle je perfektným nápadom do chlapčenskej izby. Izba v námornom štýle pre mladého muža bude plná modrej a bielej farby, ako aj tapiet s loďami. Námornícka izba je tiež miestom pre plážovo-žlté farby a vlajkovo-červené farby. Chlapčenská námornícka izba umožní vášmu drobcovi prebudiť fantáziu.

Na druhej strane je možné zariadiť námornú dievčenskú izbu s prihliadnutím na tému mora a teplých pláží.

Bielo-modré pásiky, alebo možno plážový motív?

Aký nábytok by ste si mali vybrať do miestnosti v námornom štýle?

Zariaďovanie detskej izby sa môže pre rodičov aj deti zmeniť na fascinujúcu cestu medzi morskými dobrodružstvami. Pokiaľ ide o výber detského nábytku do námorného priestoru, ako sú postele, komody, písacie stoly alebo skrine, kľúčové je, aby bol jednoduchý a elegantný. Klasický biely a drevený nábytok bude perfektným doplnkom tohto interiéru, dodá ľahkosť a útulnú atmosféru. Ak však chceme vniesť trochu farebnosti alebo ešte viac zdôrazniť morskú atmosféru interiéru, môžeme zvoliť nábytok s námorníckym akcentom, napríklad jemnými dekoráciami na čelách alebo charakteristickými úchytkami v tvare mušle alebo vyrobený z morského lana.

Perfektné produkty do námornej izby - izba a nábytok v námornom štýle pre najmenších

Milovníci prímorskej atmosféry sa môžu rozhodnúť pre špeciálne starý nábytok, ktorý vyzerá ako prevzatý priamo z prímorskej chaty. Starý kufor alebo ratanové kreslo môžu byť najlepším doplnkom takéhoto interiéru, ktorý odráža jeho charakter. Štylizované postele pripomínajúce paluby lodí môžu vziať vaše dieťa na virtuálnu plavbu plnú fascinujúcich dobrodružstiev. Toto riešenie určite osloví malých prieskumníkov a podnieti ich fantáziu.

Aký nábytok by ste si mali vybrať do miestnosti v námornom štýle?

Námorné doplnky, ktoré dodajú charakter - námorné dekorácie a najlepšie doplnky na stenu

Interiérové ​​doplnky sú skvelým spôsobom, ako doplniť celý aranžmán. Spájajú jednotlivé kusy nábytku a miestnosť, čím vytvárajú celok. Z toho môžu profitovať tematické aranžmány, ako napríklad námorný interiér.

Izba v morskom štýle - textil ako nápad pre morský štýl

Pri vytváraní miestnosti v námornom štýle stojí za to dovoliť si kreativitu a slobodu pri výbere detailov. Inšpiratívne doplnky a farebná harmónia urobia z interiéru nielen miesto na spanie a hranie, ale aj útulnú oázu v morskom štýle. Dekoračné námorné vankúše s motívom kotvy alebo v tvare mušle tento motív dokonale zvýraznia. Bielo-modré detské deky a koberčeky budú praktickým, ale aj estetickým doplnkom postele či sedačky. Biely alebo modrý detský koberec s vysokým vlasom pripomínajúcim vlny bude skvelým prvkom na každodenné hranie a izbičku ešte zútulní.

Dekorácie v námornom štýle - nástenné dekorácie, námorné tapety a doplnky do izby

Námorná detská izba je ideálnym miestom pre nástenné dekorácie. Tapety Sea stories alebo tapety z kolekcie sky ocean sú produkty, ktoré môžu ozdobiť námornícku dievčenskú či chlapčenskú izbu. Interiér detskej izby môžete ozdobiť aj kormidlami, majákmi, plachtami alebo figúrkami rýb.

Osvetlenie v námornom štýle, teda funkčná izba pre dieťa

Nič nezvýrazní atmosféru lepšie ako osvetlenie. Lampy zavesené na lankách alebo malé stolové lampáše vytvoria jedinečnú atmosféru.

Námorné doplnky, ktoré dodajú charakter - námorné dekorácie a najlepšie doplnky na stenu

DIY vám umožní personalizovať váš interiér - námorné farby a námorné motívy v miestnosti

Urob si sám v aranžmánoch vám umožní vytvoriť si vlastný, personalizovaný interiér, ktorý bude odrážať vaše vlastné „ja“. Pri zariaďovaní detskej izby v námorníckom štýle ľahko vytvoríme ručne vyrábané dekorácie a doplnky do izby. Piesok nazbieraný počas dovoleniek bude krásnou dekoráciou vo veľkej sklenenej fľaši s korkom. Farebné mušle nezvyčajného tvaru dokážu na obyčajnom ráme vytvoriť zaujímavú kompozíciu. Všetko, čo potrebujete, je lepidlo a trochu fantázie.

Téma púštneho ostrova

Pri aranžovaní si môžete vybrať zaujímavé verzie námorníckeho štýlu – obzvlášť zaujímavou možnosťou môže byť motív pustého ostrova. Jutové lano dokonale nahradí typické nábytkové gombíky a úchytky a zvýrazní aj motív pustého ostrova v interiéri. Vďaka precíznej montáži a estetickej povrchovej úprave budú kľučky vyzerať skvele oproti námornej téme miestnosti, ale budú aj praktické. Interiér tak určite získa svoj vlastný, jedinečný charakter.

Späť