Ako zariadiť kanceláriu v anglickom štýle?

13.12.2024

Usporiadanie kancelárie v anglickom štýle je vynikajúcou voľbou pre ľudí, ktorí si cenia eleganciu, tradíciu a rafinovaný interiérový dizajn. Tento klasický štýl interiéru odkazuje na britské dedičstvo a vyznačuje sa určitými prvkami, ktoré dodávajú miestnosti jedinečný a dôstojný charakter.

Stojí za zmienku, že usporiadanie kancelárie v anglickom štýle môže byť klasické aj modernejšie, prispôsobené individuálnym preferenciám. V tomto článku si povieme, ako vytvoriť kanceláriu v anglickom štýle, krok za krokom, pri zachovaní neutrality a s prihliadnutím na rôzne možnosti prispôsobenia tohto štýlu vašim potrebám.

Ako zariadiť kanceláriu v anglickom štýle?


V tomto článku:

1. Krok 1: Výber farieb

2. Krok 2: Nábytok v anglickom štýle

3. Krok 3: Koberce a podlahy, ktoré budú odrážať atmosféru interiéru v anglickom štýle

4. Krok 4: Nástenné dekorácie a doplnky v anglickom štýle

5. Krok 5: Interiér kancelárie a osvetlenie v anglickom štýle

6. Interiérový dizajn v anglickom štýle - zhrnutie



Krok 1: Výber farieb

Prvým krokom pri zariaďovaní kancelárie v anglickom štýle je výber správnych farieb. Tradične dominantnými farbami v tomto štýle sú odtiene zelenej, bordovej, hnedej a béžovej. Tieto farby odkazujú na prírodu a tradície anglického vidieka. Béžové alebo krémové steny môžu byť dokonalým pozadím pre zvyšok dekorácie.

Zlaté akcenty, napríklad v podobe rámov obrazov alebo detailov nábytku, dodávajú eleganciu a luxus. Interiér kancelárie v anglickom štýle by mal byť veľmi útulný a elegantný.

Domáca kancelária v anglickom štýle je ideálnym miestom aj pre bielu, najmä ak si vyberáte univerzálnejšie a klasické interiéry v anglickom štýle. Nepáči sa vám biela farba na stenách? Vyberte si teda sivobielu alebo sivú - budú tiež fungovať perfektne!

Krok 1: Výber farieb

Krok 2: Nábytok v anglickom štýle

Nábytok zohráva kľúčovú úlohu pri zariaďovaní kancelárie v anglickom štýle, napokon bez vhodného vybavenia je ťažké zariadiť interiér. Ťažký, drevený kancelársky nábytok s tradičným dizajnom je charakteristický pre anglický štýl.

Najdôležitejším prvkom každej kancelárie je pracovný stôl alebo stôl, teda vhodná pracovná doska. Stôl by mal byť pevný a vybavený početnými zásuvkami a policami na uloženie dokumentov a kancelárskych potrieb. Stôl a doplnkové stolové prvky sa oplatí prispôsobiť vlastným potrebám a práci vykonávanej v kancelárii v anglickom štýle. Ak ste grafik alebo architekt, viac sa vám bude hodiť kresliaci stôl, no ak pracujete s počítačom alebo dokumentmi, dbajte na to, aby ste mali dostatočne veľký stôl so zásuvkami. Ak uprednostňujete pevný pracovný stôl, môžete investovať do ďalších kontajnerov pod písací stôl, ktoré vám poskytnú priestor na uloženie osobných vecí. Kontajnery sú často vybavené kolieskami, takže sa ľahšie presúvajú z miesta na miesto.

Vhodný písací stôl v anglickom štýle nie je všetko, čo potrebujete. Aby vám práca šla rýchlo a príjemne, budete potrebovať aj dobré sedenie. Kancelárske kreslá alebo pohodlné kancelárske stoličky môžu byť čalúnené kožou alebo látkou v klasických farbách. Môžete tiež zvážiť pridanie niekoľkých elegantných konferenčných stoličiek alebo sedačky či pohovky pre návštevy. Toto je obzvlášť dôležité, keď sa kancelária nachádza vo firme a nie v súkromnom dome.

Interiérový dizajn v anglickom štýle sa oplatí doplniť aj kancelárskymi komodami, stojacimi a závesnými policami a regálmi, ktoré poskytnú dostatočný priestor na uloženie dokumentov a príslušenstva.

Moderný aranžmán v anglickom štýle bude vychádzať z dreveného zariadenia s trochu jednoduchšou formou, no rovnako elegantným vzhľadom. Klasické interiéry v anglickom štýle obľubujú dekorácie, no modernú atmosféru anglickej kancelárie možno dosiahnuť o niečo menej dekoratívnymi modelmi nábytku. V oboch verziách bude dobre fungovať svetlý aj tmavý nábytok v anglickom štýle.

Krok 2: Nábytok v anglickom štýle

Krok 3: Koberce a podlahy, ktoré budú odrážať atmosféru interiéru v anglickom štýle

Podlaha v kancelárii v anglickom štýle môže byť drevená alebo pokrytá elegantným kobercom. Výber závisí od individuálnych preferencií a charakteru miestnosti. Ak sa rozhodnete pre koberec, zvoľte vzory odkazujúce na anglický dizajn, ako sú káro alebo kvety. Drevené podlahy by mali zdobiť koberce v perzskom alebo orientálnom štýle.

Jednoduchosť výberu povrchovej úpravy je obrovskou výhodou kancelárie v anglickom štýle. V skutočnosti nie je ťažké zariadiť domácu kanceláriu v anglickom štýle alebo štúdio v anglickom štýle, pokiaľ ide o povrchovú úpravu stien a podláh. Môžete si vybrať podlahové panely, vinylové panely, dosky z prírodného dreva alebo dokonca keramické dlaždice. Na zahriatie interiéru kancelárie v anglickom štýle sa oplatí pridať koberce.

Pracovisko v anglickom štýle je miestnosť, ktorá by nemala príliš rozptyľovať. Preto je lepšie vzdať sa svetlých a veľmi dekoratívnych stien. Najlepšie je vymaľovať miestnosť farbou alebo dať tlmenú tapetu.

Krok 3: Koberce a podlahy, ktoré budú odrážať atmosféru interiéru v anglickom štýle

Krok 4: Nástenné dekorácie a doplnky v anglickom štýle

Nástenné dekorácie sú dôležitým prvkom usporiadania kancelárie v anglickom štýle. Môžete ísť tradičným smerom a na steny zavesiť obrazy v ozdobných rámoch zobrazujúcich krajinu, portréty alebo historické výjavy. Nezabudnite nepreháňať množstvo nástenných dekorácií, aby ste zachovali eleganciu. Kancelárske aranžmány v anglickom štýle majú pôsobiť útulne, no nemajú pôsobiť neporiadkom a chaotickým dojmom.

Tiež stojí za to vyzdobiť domácu kanceláriu v anglickom štýle. Pracovné miesto v anglickom štýle je dobré vybaviť okrem nástenných dekorácií aj črepníkovými rastlinami a izbovými kvetmi. Interiér kancelárie v anglickom štýle je tiež dobrým miestom pre keramické, dekoratívne vázy. Rovnako ako v prípade nástenných dekorácií, aj pri usporiadaní kancelárie v anglickom štýle by ste mali pamätať na primeraný vkus a nepreháňať to s počtom prvkov.

Krok 4: Nástenné dekorácie a doplnky v anglickom štýle

Krok 5: Interiér kancelárie a osvetlenie v anglickom štýle

Osvetlenie je kľúčovým prvkom usporiadania kancelárie. Krištáľové lustre alebo vintage závesné svietidlá dodajú miestnosti jedinečnú žiaru a zároveň odrážajú jedinečný charakter kancelárskeho usporiadania v anglickom štýle. Nezabudnite na stolové lampy, ktoré by mali byť funkčné aj dekoratívne. Vďaka stojacim lampám bude písací stôl v anglickom štýle správne osvetlený.

Interiérový dizajn v anglickom štýle - zhrnutie

Usporiadanie kancelárie v anglickom štýle je vynikajúcou voľbou pre ľudí, ktorí oceňujú klasický a elegantný dizajn interiéru. Správny výber farieb, nábytku, nástenných dekorácií, osvetlenia a doplnkov vytvorí kanceláriu, ktorá dýcha tradíciou a štýlom.

Nezabúdajte, že anglický štýl vám tiež dáva veľkú slobodu prispôsobiť sa vlastným preferenciám, takže si ho môžete prispôsobiť individuálnemu vkusu. Bez ohľadu na to, či idete do klasického anglického interiéru alebo do modernejšej verzie tohto štýlu, kľúčom je zmysel pre detail a harmónia celej miestnosti.

Späť