Ako vyrobiť nástenný organizér? 4 jednoduché nápady!

31.12.2024

V dôsledku nedávnej pandémie mnohé spoločnosti umožnili svojim zamestnancom pracovať z pohodlia domova. Kancelária sa potom stala súčasťou našich bytov. Aj naše deti trávia veľa času doma učením a koníčkami. Vytvorenie vhodného kútika na prácu a štúdium je preto nevyhnutnosťou. Usporiadanie takéhoto priestoru v našom dome je tiež kľúčové.

Jedným z praktických riešení, ako zvládnuť neporiadok, je vytvoriť si vlastný nástenný organizér, ktorý vám pomôže udržať poriadok a oddeliť vaše osobné veci. V tomto článku si rozoberieme kroky potrebné na vytvorenie takéhoto organizátora. Máme na to štyri prekvapivé nápady! Pozrite sa s nami, ako si vyrobiť svojpomocne vyrobený organizér a aký úžasný môže byť, keď je ručne vyrobený.

Ako vyrobiť nástenný organizér? 4 jednoduché nápady!


V tomto článku:

1. Korkový nástenný organizér

2. Ako vyrobiť mriežkový organizér na stenu?

3. DIY nástenný organizér nad písací stôl - doska s kolíčkami

4.  Policové nástenné organizéry - ako vyrobiť nástenný organizér nad písací stôl?



1. Korkový nástenný organizér

Nástenný organizér vyrobený z korkovej dosky môže byť veľmi jednoduchý na výrobu. Hotovú dosku je možné zakúpiť aj v internetovom obchode Merkury Market. Dostupné sú rôzne veľkosti, takže veľkosť takéhoto organizéra je možné prispôsobiť vlastným požiadavkám. Vďaka korkovej nástenke sa nám budú ľahšie triediť poznámky, fotografie a informácie. Zaujímavým nápadom je aj vytvorenie myšlienkovej mapy pomocou takejto dosky - stačí pospájať kartičky a fotografie pomocou farebných šnúrok.

Korkové dosky možno použiť aj na usporiadanie maliarskych a písacích doplnkov. Na dosku stačí pomocou špendlíkov pripevniť malé a ľahké nádoby (polystyrénové alebo plastové). Vďaka tomu budú mať pastelky, ceruzky a perá svoje miesto a bude sa po nich ľahšie siahať.

Nástenný organizér z korkovej dosky je dobrý nápad ako na organizáciu pracoviska pre dospelých, tak aj na organizovanie vecí a poznámok pre deti.

1. Korkový nástenný organizér

2. Ako vyrobiť mriežkový organizér na stenu?

Ak sa pýtame, ako vyrobiť nástenný organizér, určite stojí za zváženie nápad s mriežkovým organizérom. Ide o jednoduchý projekt, ktorý vám umožní organizovať informácie a drobnosti. Je to tiež jednoduchý projekt, takýto DIY nástenný organizér nad pracovným stolom sa dá vyrobiť za pár okamihov!

Kúpme si alebo vyrobme drevený rám sami. Rám by mal mať rozmery, aké chceme, aby mal náš budúci nástenný organizér. Kúpme si aj pevnú šnúrku. Môže byť čierna, biela, krémová alebo farebná - všetko závisí od našej fantázie! Mala by však byť naozaj pevná, aby sa pod ťarchou vecí, ktoré chceme zorganizovať, nerozttrhla.

Označte body každých pár centimetrov na ráme vzadu. Toto je miesto, kde pripevníme šnúrku. Na tieto body môžeme šnúrku prilepiť alebo pribiť malými klinčekmi. Dôležité je, aby rozložená šnúrka vytvorila na ráme sieťku. Môžeme si zvoliť rovnomernú mriežku alebo nepravidelnú čiaru, všetko závisí od nás. Ak vložíme do zadnej časti rámu v pravidelných rozostupoch klince a šnúrku okolo nich omotáme, nie natrvalo pripevníme, môžeme jej usporiadanie kedykoľvek zmeniť a prispôsobiť konkrétnym činnostiam.

Poznámky, fotografie a kartičky môžeme pripevniť na šnúrky pomocou obyčajných spiniek. Na výrobu organizéra mriežky toho veľa nepotrebujete a tento prvok môže byť naozaj užitočný. Navyše vyzerá atraktívne, takže sa stane doplnkovou ozdobou vášho študijného a pracovného priestoru. Rovnako ako v prípade korkovej tabule môžeme perá a ceruzky oddeliť tak, že ich umiestnime do ľahkých nádob, ktoré pripevníme na šnúrky. Nezabúdajte však, že čím ťažšie predmety chceme triediť, tým pevnejšie a lepšie by mali byť šnúrky napnuté.

Korková tabuľa a nástenný organizér vo forme mriežky so šnúrkou sú jedným z najjednoduchších spôsobov usporiadania kariet, fotografií, listov a drobností.

2. Ako vyrobiť mriežkový organizér na stenu?

3. DIY nástenný organizér nad písací stôl - doska s kolíčkami

Jednoduchý spôsob, ako usporiadať svoj pracovný priestor, je vytvoriť si dosku. Dosku a nástenný organizér je možné zavesiť tesne nad pracovný stôl. Výroba kolíčkovej dosky je jednoduchá.

Doska vyrobená z nábytkovej dosky alebo prírodného dreva by mala byť vyplnená otvormi. Označme si na povrchu dosky, kde majú byť umiestnené otvory. Zaujímavo vyzerajú ako dosky s nepravidelne umiestnenými otvormi, tak aj tie, kde sú otvory usporiadané do symetrickej mriežky. Teraz je potrebné vyvŕtať body. Šírka vrtáka závisí od toho, akú hrúbku hmoždiniek chcete na dosku použiť. Typicky majú otvory priemer 5 až 10 mm.

Hotovú dosku oprášime. Teraz to môžeme použiť! Do otvorov vložíme kolíky podľa vlastného uváženia. Môžu byť miestom, kde si môžeme zavesiť fotografie či poznámky, prípadne na ne môžeme zavesiť aj predmety či naaranžovať doplnky. Ak investujeme do ďalších nábytkových úchytiek alebo špeciálnych držiakov na takéto organizéry, môžeme si vytvoriť špeciálnu pracovnú dosku.

Vďaka kolíkovému organizéru je ľahké organizovať vaše pracovisko. Ak nás zaujíma, ako si vyrobiť svojpomocne nástenný organizér, ktorý poteší, môžeme okolo takejto tabule vytvoriť aj rám.

3. DIY nástenný organizér nad písací stôl - doska s kolíčkami

4. Policové nástenné organizéry - ako vyrobiť nástenný organizér nad písací stôl?

Ak si chceme vyrobiť nástenný organizér vlastnými rukami, nemôžeme zabudnúť na police. Police sú jedinečné prvky, ktoré organizujú steny a pomáhajú organizovať osobné veci. Je to tiež dobrý spôsob, ako usporiadať ťažšie predmety. Policový organizér pojme naozaj ťažké doplnky, čo korková tabuľa alebo mriežka na stene bohužiaľ nedokázali.

Vytvorenie police nie je extrémne ťažké. Môžeme si kúpiť hotové držiaky políc a dosky si vyrobiť sami, čo spolu vytvorí praktické police. Regály si vieme kúpiť aj v obchode - ponuka hotových výrobkov je naozaj obrovská!

Poličky, tabuľa a nástenný organizér vám určite pomôžu efektívne zorganizovať priestor a usporiadať poznámky a osobné veci. Ak by nás zaujímalo, ako si vyrobiť svojpomocný nástenný organizér, máme už štyri praktické spôsoby, ako si takýto prvok vyrobiť! Určite sa oplatí využiť túto možnosť a vyrobiť si praktický organizér svojpomocne.

Späť