Ako umiestniť práčku do malej kúpeľne?

21.04.2023

Medzi najčastejšie používané spotrebiče v každej domácnosti patrí bezpochyby práčka. Je ťažké si predstaviť život bez práčky, ale vzhľadom na to, že tento domáci spotrebič je pomerne veľký, je často ťažké ho bez problémov umiestniť doma. Pre práčku sa často necháva miesto v kuchyni, ale najčastejšie je práčka umiestnená v kúpeľni. Ak sa pýtate, ako umiestniť práčku do kúpeľne, ste na správnom mieste. S naším návodom si ľahšie nájdete miesto pre práčku aj v malej miestnosti. Pozrite sa, ako si poradiť s umiestnením práčky do malej kúpeľne.

Nábytok do kúpeľne- Merkury Market


V tomto článku:

1. Usporiadanie malej kúpeľne s práčkou - výhody a nevýhody takéhoto riešenia

2. Ako skryť práčku do kúpeľňového nábytku?

3. Malá kúpeľňa s práčkou ukrytou vo výklenku

4. V podkroví - práčka v kúpeľni skrytá pod uhlom

5. Práčka v malej kúpeľni - je to možné!



Usporiadanie malej kúpeľne s práčkou - výhody a nevýhody takéhoto riešenia

Najfunkčnejšou a najpohodlnejšou možnosťou umiestnenia práčky v dome alebo byte by bola samozrejme samostatná technická miestnosť - práčovňa - ktorá by bola venovaná takémuto zariadeniu. Nie vždy je to však možné, takže skrytie práčky v kúpeľni bude riešením, ktoré mnohí budú potrebovať. Priestor malej kúpeľne je malý, preto musí byť malá kúpeľňa správne navrhnutá tak, aby bola stále funkčná a estetická aj vtedy, keď je v nej také veľké vybavenie, akým je práčka. Kúpeľňu si ľahšie zariadite so správnou práčkou. Príliš veľké zariadenie, s nevhodnými rozmermi či vzhľadom, môže narušiť vzhľad aranžmánu, preto dbajte na to, ak je práčka vidieť, aby bola estetická a ladila s celým aranžmánom.

Ako skryť práčku do kúpeľňového nábytku?

Ak chcete zariadiť malú kúpeľňu s práčkou, postarajte sa o dobrý dizajn malej kúpeľne. V malom priestore by všetko malo mať svoje miesto, neodporúča sa vystavovať príliš veľa prvkov. Z tohto dôvodu sa často všetko skrýva za dvierkami kúpeľňového nábytku Merkury Market. Práčku umiestnenú v skrinke alebo stĺpiku nevidno, takže v malej kúpeľni až tak nevynikne. Do nábytku je možné umiestniť práčku s predným plnením. Zhora plnená práčka bude vyžadovať väčšiu skrinku, takže ak si nejakú vyberiete, uistite sa, že máte dostatok miesta na otvorenie dvierok práčky.

Nábytok do kúpeľne- Merkury Market

Malá kúpeľňa s práčkou ukrytou vo výklenku

V malej kúpeľni je skrytá práčka zaujímavým riešením a na ukrytie tohto zariadenia sa oplatí využiť súčasnú architektonickú situáciu. Ak má kúpeľňa výklenok, je dobré dať práčku do takého výklenku, aby zariadenie nebolo tak viditeľné. Ak výklenok nie je skrytý za dvierkami a práčka je viditeľná, nezabudnite na to, aby bola estetická. V súčasnosti sa výrobcovia práčok zameriavajú nielen na ich funkčnosť, ale aj na estetiku vybavenia, takže kúpa peknej práčky nebude až taká náročná. Integrácia práčky do miestnosti bude vďaka tomu oveľa jednoduchšia.

V podkroví - práčka v kúpeľni skrytá pod uhlom

Umiestnenie práčky nie je vždy jednoduché. V tejto veci môže byť problematická najmä kúpeľňa v podkroví, kde väčšinu kúpeľňových prvkov nemožno umiestniť pod uhlom. Majitelia malých kúpeľní v podkroví sa však nemusia vzdať myšlienky umiestniť do izby práčku – aj keď vaňu, sprchovací kút či WC neumiestníte šikmo, môže sa ukázať, že práčka sa tam perfektne zmestí. Preto, ak máte malú kúpeľňu v podkroví alebo kúpeľňu so šikmými plochami, umiestnenie práčky pod šikminu bude dobrým riešením. V tomto prípade sa oplatí zvoliť práčku s predným plnením, pretože modely s horným plnením sa nemusia dať úplne otvoriť pod uhlom.

Obklady- Merkury Market

Práčka v malej kúpeľni - je to možné!

V kúpeľniach, najmä malých, je ťažké vymyslieť jedinečné aranžmány. Práčka má však schopnosť tam stáť a byť stále funkčným a estetickým prvkom v priestore. Ľahko ho schováte do nábytku alebo do výklenku či pod šikminy. Takto skrytá práčka výrazne nevynikne, a stále bude praktická. Na rozdiel od zdania nájdete v prípade malej kúpeľne množstvo riešení, ktoré vám umožnia umiestniť práčku praktickým a estetickým spôsobom. Vo väčšej kúpeľni nebývajú problémy s umiestnením práčky, ale oplatí sa nainštalovať práčku tak, aby bolo stále všetko pekne usporiadané a pohodlné na používanie.


Inšpirujte sa!


Aký kvet do kúpeľne - 8 najlepších kvetov do kúpeľne


Biela komoda v 4 verziách - zaujímavé nápady aranžovania


Komoda do kúpeľne - moderné riešenie


 

Späť