Ako skladovať záhradné náradie a vybavenie

24.08.2022

Krásna záhrada je výsledkom mnohých hodín strávených odstraňovaním buriny, hnojením, kosením, polievaním... Systematická starostlivosť je súčasťou záhradkárskych prác, ktoré sú síce časovo náročné, ale prinášajú merateľný efekt - výbornú zelenú zónu a obľúbené miesto na oddych celej rodiny.

Je ťažké si predstaviť prácu v záhrade bez záhradného náradia a vybavenia. Každý rok sa na trhu objavujú nové „vychytávky“, ktoré pomáhajú udržiavať záhradu v perfektnom stave. Radi nakúpime funkčné záhradnícke náradie, ktoré nám prácu uľahčí a ušetrí tak trochu času. Problém nastáva, keď je zariadení toľko, že je ťažké udržať ich na jednom mieste.

Nie každý má veľkú pivnicu alebo garáž, ktorá slúži na skladovanie záhradného náradia. Väčšina hľadá iné, alternatívne riešenia.

A o tom vám dnes chceme povedať. Tu je niekoľko osvedčených spôsobov, ako uskladniť záhradné náradie po celý rok, aby sa záhradná zóna stala funkčnou a práca prinášala iba potešenie bez trápenia a samozrejme aby nám naše náradie vydržalo dlhšie nepoškodené.

 

Záhradné náradie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Uskladnenie záhradného náradia a vybavenia

2. Ako skladovať záhradné náradie a vybavenie počas sezóny

3. Záhradné boxy na uloženie náradia

4. Skladovanie záhradného náradia v domčekoch a altánkoch

5. Skladovanie záhradného náradia - nápady ako uskladniť záhradné náradie a záhradnú techniku ​​po sezóne

6. Plechové domčeky na náradie - na drobné doplnky do záhrady

7. Skladovanie mechanických zariadení



 

Uskladnenie záhradného náradia a vybavenia

Krásna záhrada je usporiadaná záhrada. Rozhádzané hrable, motyky, lopaty a hrable, záhradnícke nožnice, kosačky na trávu a kanvy môžu mať negatívny vplyv na dizajn záhrady. Neexistuje žiadna rada, musíte myslieť na to, aby ste urobili miesto pre všetky menšie aj väčšie príslušenstvo.

Ale predtým si povieme o skladovaní záhradného náradia, pár slov o príprave a údržbe techniky. V prvom rade by ste mali záhradné náradie vyčistiť po každom použití. V tomto prípade je príncíp zjavne zrejmý, ale nie vždy sa uplatňuje,. Stáva sa, že po skončení práce odložíme náradie, pretože nie je dostatok času na ich opravu, na jeho umývanie či čistenie. Z dlhodobého hľadiska môže takáto činnosť poškodiť nástroje, najmä ich kovové časti.

Zariadenie vydrží dlhšie, ak im okrem správneho skladovania doprajete aj starostlivosť a údržbu. A na tomto mieste treba zdôrazniť, že rovnako ako záhradný nábytok, aj záhradné náradie a drobnosti vyžadujú pravidelnú údržbu!

Základnou činnosťou je: umývanie, sušenie a ochrana proti korózii. Táto práca nezaberie veľa času, ale má obrovský efekt.

 

Záhrada- Merkury Market

 

Ako skladovať záhradné náradie a vybavenie počas sezóny

Počas sezóny sa oplatí pripraviť také miesto na odkladanie náradia, ktoré budete mať vždy po ruke a umožní vám použiť techniku ​​vždy, keď to bude potrebné. Na tieto účely je dobré zvážiť oddelenie určitej časti záhrady, v garáži, prístrešku alebo na verande či v stodole, alebo usporiadanie skladu na náradie.

 

Záhradné boxy na uloženie náradia

Na uskladnenie drobného záhradného náradia, môžu poslúžiť kovové alebo plastové záhradné boxy. Dostupné v mnohých záhradkárskych predajniach vám pomôžu zorganizovať a elegantne skryť vaše záhradné náradie.

Výhodou tohto typu riešenia je jeho univerzálnosť a rozmanitosť, ktorá umožňuje prispôsobiť vybraný model individuálnym potrebám. Vďaka svojej odolnej konštrukcii poskytujú boxy náradiu primeranú bezpečnosť a ochranu. Sú odolné voči meniacim sa poveternostným podmienkam a k tomu elegantné. S ich pomocou nielen zorganizujete záhradný priestor, ale ho aj vyzdobíte.

V boxe uložíte všetku drobnú záhradnú techniku ​​a náradie, ako sú záhradné hadice, lopaty, motyky, záhradnícke nožnice a kanvy. Vďaka praktickej truhlici získava majiteľ záhrady organizovanú ergonomickú záhradnú zónu.

Oplatí sa poobzerať sa po boxe s vreckami ktoré by mali byť vhodné na uskladnenie drobného záhradného náradia z priehľadných materiálov, ktoré vám v prípade potreby umožnia udržať poriadok a nájsť potrebné záhradnícke potreby. Môžete si tiež kúpiť špecializované organizéry, zásuvky a police vyrobené z kovu alebo plastu.

Box je skvelým miestom na uloženie záhradného náradia.

 

Skladovanie záhradného náradia v domčekoch a altánkoch

Ak ste šťastným majiteľom väčšej záhrady alebo pozemku, môžete investovať do domčekov na náradie alebo elegantných altánkov, ktoré vám umožnia uskladniť záhradnícke náradie v uzavretej miestnosti.

Ich výhodou je veľkosť, ktorá umožňuje ergonomické uloženie nielen náradia, ale aj záhradného nábytku, bazénov, hojdačiek, hračiek pre deti a grilov. Domček je možné využiť aj ako miesto spoločenských stretnutí a dokonalé zázemie pre vonkajšie akcie.

 

Skladovanie záhradného náradia - nápady ako uskladniť záhradné náradie a záhradnú techniku ​​po sezóne

Jeseň je koniec záhradkárskej sezóny, práce obnovíte na jar. Nastal čas vyčistiť, zabezpečiť a uložiť všetko svoje záhradné vybavenie vrátane kosačiek, traktorov, lopatiek, hrablí, záhradných nožníc a kultivátorov. Na skladovanie vecí v záhrade a ich usporiadanie Vám pomôže pohodlná miestnosť.

Skladovanie vybavenia doma si však môžu dovoliť len niektorí ľudia. To je výhoda majiteľov veľkej pivnice alebo technickej miestnosti. Ak nemáte možnosť zabezpečiť si náradie vo svojom dome, môžete porozmýšľať nad inštaláciou záhradného domčeka, ktorý problém s nedostatkom úložného priestoru vyrieši. Konštrukcia poslúži aj na dočasné uskladnenie rôznych nástrojov a zabezpečenie bicyklov, trampolíny a iných záhradných doplnkov, ktoré vám a vašej rodine slúžili počas celého leta.

Domčeky na náradie sú nepochybne najlepším miestom na uskladnenie záhradného náradia.

Záhradný domček na náradie môžete využiť aj na uskladnenie jednoročných rastlín a sadeníc. V záhradkárskych predajniach ľahko nájdete domček zodpovedajúci potrebám a veľkosti záhrady.

 

Záhradné domčeky- Merkury Market

 

Plechové domčeky na náradie - na drobné doplnky do záhrady

Pri starostlivosti o záhradu je dôležité vyberať malé nástroje a vybavenie. Existujú nástroje, ktoré sa dajú zavesiť, ako aj závesné úložné systémy pre záhradné náradie, ktoré umožňujú pripevniť pracovné príslušenstvo na úchyty. Kovové prístrešky na záhradné náradie môžu pomôcť pri skladovaní tohto typu vybavenia.

Malo by sa zabezpečiť, aby sa zorganizoval priestor na mieste tak, aby každý predmet mal svoje stále miesto a tak sa zamerať na usporiadanie pracovného priestoru v domčeku. Oplatí sa investovať do jednoduchých regálov s pevnou konštrukciou na stenu a tiež vešiakových systémov, malých nádob a kontajnerov na skladovanie vecí a zásuviek na usporiadanie vašeho záhradného priestoru.

Aby ste predišli praskaniu, skladujte gumené alebo plastové vybavenie nad bodom mrazu. Záhradný nábytok by sa mal skladovať v podobných podmienkach. V tomto prípade je hlavnou úlohou pamätať, že je dobré udržiavať svoje náradie v dobrom stave. Tým sa zabezpečí ich dlhá životnosť a dobrý technický stav. A pre vás spoľahlivá pomoc pri udržiavaní vašej záhrady v perfektnom stave!

 

Skladovanie mechanických zariadení

Elektrické a spaľovacie zariadenia sa skladujú rovnako ako tradičné lopaty, motyky, záhradnícke nožnice a hrable. Odporúčame vám ich odložiť hneď po poslednom použití, kým je motor ešte teplý, aby sa zabránilo kondenzácii. Pre dodatočnú ochranu je možné zariadenie zakryť plachtou.

Pamätajte, že ak sa o ne budete správne starať, vaše nástroje vydržia dlhšie.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako si vyrobiť záhradný stôl a lavice?


Ako vyrobiť záhradnú hojdačku z hranatého dreva? Poradíme


Drevené záhradné lavice - ako na to?

Späť