Aké steny k šedému kuchynskému nábytku

24.10.2022

Atraktívny kuchynský nábytok nie je všetko – aby aranžmán pôsobil úchvatne, sú potrebné aj ďalšie prvky, vrátane vhodne zvolených farieb stien. Elegantne a pekne zladené odtiene vytvoria jedinečné a atraktívne interiéry, v ktorých sa vám nielen dobre varí, ale potešia aj vašu rodinu a hostí.

Ktoré farby stien budú najlepšie pre šedý nábytok v kuchyni? Podľa čoho sa oplatí rozhodnúť a čomu sa radšej vyhnúť? Pozrite sa s nami!

 

Kuchynské linky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Aká dôležitá je farba stien?

2. Aké pozadie bude najlepšie, keď je v kuchyni šedý kuchynský nábytok?

3. Stónované farby stien

4. Ako zladiť farbu stien so sivým nábytkom?

5. Klasické biele steny pre šedý kuchynský nábytok

6. Atraktívny kontrast - čierna a hnedá

7. Alebo možno nie len farba? Hra s textúrami a vzormi

8. Kuchyňa s dekoratívnou tehlou

9. Prírodné drevo

10. Tabuľová farba pre zábudlivcov



 

Aká dôležitá je farba stien?

Steny by mali byť predovšetkým podkladom celého aranžmánu, a preto je také dôležité vybrať si farbu stien správnym spôsobom. Výber farby stien by nemal byť náhodný, v kuchyni v modernom štýle je farba stien rovnako dôležitá ako farba zariadenia, čiel či doplnkov na dekoráciu. Je vhodné vyberať farbu stien starostlivo. Krásne pozadie bude dokonalým pozadím celého aranžmánu a umožní vám ukázať to najdôležitejšie a najefektívnejšie.

 

Sivý kuchynský nábytok- Merkury Market

 

Aké pozadie bude najlepšie, keď je v kuchyni šedý kuchynský nábytok?

Šedý kuchynský nábytok je čoraz obľúbenejšou voľbou pri kúpe nového kuchynského vybavenia. Sivá farba je nielen atraktívna, ale umožňuje aj veľkú flexibilitu v usporiadaní - miestnosť s takýmto kuchynským nábytkom môže byť usporiadaná v škandinávskom, modernom, minimalistickom, vidieckom alebo inom štýle.

Tmavo alebo sivý kuchynský nábytok bude preto dobrou voľbou pre tých, ktorí radi často menia usporiadanie v interiéri kuchyne alebo sa nevedia rozhodnúť pre jeden štýl interiérového dizajnu. Pri sivom kuchynskom nábytku je však lepšie zabudnúť na sivé steny. Nadmerné nahromadenie šedej spôsobí, že kuchyňa bude nudná a monotónna a zároveň studená a bez života. Na pozadí sivých stien nábytok dostatočne nevynikne, čo s najväčšou pravdepodobnosťou splynie do jedného. Na sivé steny je lepšie použiť kuchynský nábytok bielej farby a celok oživiť pracovnou doskou z prírodného dreva.

 

Stónované farby stien

Tónované farby dokonale ladia so sivým kuchynským nábytkom, najmä ak bol na zariadenie použitý svetlý nábytok. Svetlá, šedá farba nábytku do interiéru kuchyne bude na takomto pozadí dokonale viditeľná, takže jej krása bude dokonale zdôraznená. Je dobré, ak sa drevené dosky objavia v takomto usporiadaní. S drevenou pracovnou doskou sa aranžmán stane oveľa teplejším a živým.

 

Ako zladiť farbu stien so sivým nábytkom?

Sivý nábytok do kuchyne vytvára studenú náladu, preto je dobré aranžmán oživiť tlmenými odtieňmi ako je hnedá, béžová či žltá farba. V tomto prípade tieto teplé farby spôsobia, že miestnosť bude pôsobiť oveľa útulnejšie a príjemnejšie.

Na druhej strane svetlé steny interiér kuchyne opticky zväčšia a presvetlia, preto sú ideálnym riešením do malých kuchýň v paneláku alebo malých bytoch.

 

Klasické biele steny pre šedý kuchynský nábytok

Sivá kuchyňa bude vyzerať atraktívne s bielou farbou na stenách. Biela farba v interiéri kuchyne nielen presvetlí interiér, ale je vhodná aj pre klasické aj tradičnejšie štýly interiéru. Sivý nábytok bude dokonale ladiť s bielymi stenami. To je dobrý nápad pre svetlý aj tmavosivý nábytok.

Čistú bielu sa oplatí použiť aj vtedy, keď máte otvorenú kuchyňu a biele steny pretiahnu ďalej, do jedálne alebo obývačky. Je to dokonalé zázemie pre moderné, minimalistické alebo glamour aranžmány.

 

Atraktívny kontrast - čierna a hnedá

Svetlé farby nie sú jediným riešením – oplatí sa použiť aj steny v tmavom odtieni. Budú pracovať v kombinácii s grafitovou, čiernou alebo hnedou farbou. Takéto odtiene sa však lepšie používajú vo väčších kuchyniach. V takýchto priestranných miestnostiach sa netreba báť, že by sa interiér opticky zmenšil.

Môžete vytvoriť kontrastné riešenia, kde sú tmavé steny pozadím pre svetlé zariadenie, a použiť iné kombinácie - v takomto tmavom nábytku stojí na pozadí ešte tmavších stien.

Existuje veľa kombinácií, oplatí sa pozrieť si nápady dostupné na internete, kým sa rozhodnete pre jedno riešenie. K šedému nábytku zvoľte grafitovú, hnedú alebo čiernu. Tmavá farba stien bude dokonalým pozadím pre aranžmán v industriálnom alebo vintage štýle, dobre poslúži aj v moderných kuchyniach.

 

Kuchynské linky- Merkury Market

 

Alebo možno nie len farba? Hra s textúrami a vzormi

Sivá kuchyňa sa stala tak populárnou, že existuje veľa riešení, pokiaľ ide o pozadie, ktoré sa hodí k aranžmánu. Môžete si vybrať nielen plné farby stien, ale aj riešenia, ktoré upútajú pozornosť svojou textúrou alebo vzorom. Môžete použiť zaujímavé nápady, ktoré kuchyňu oživia a každý bude obdivovať jej vzhľad.

 

Kuchyňa s dekoratívnou tehlou

Steny z červených tehál sa stali synonymom modernosti a módneho usporiadania. Uplatnia sa najmä v podkrovnom alebo vintage štýle. So sivou kuchyňou vyzerajú výnimočne nádherne, najmä ak je pracovná doska vyrobená zo svetlého dreva alebo si môžete umiestniť do kuchyne dosku kamennú. Tehly môžete nahradiť prírodným kameňom alebo doskami z prírodných surovín. Skvele poslúžia aj architektonické betónové dosky.

Pamätajte však, že prebytok šedej môže byť nudný, takže je potrebné aby ste vytvárali steny v kombinácii s inými farbami ako sa používa na nábytok. V sivej kuchyni je možné prelomiť chladné farby teplými akcentmi, ktoré rozbijú surový charakter a oživia interiér.

 

Prírodné drevo

Drevené panely sú klasickou možnosťou pre tradičné aj modernejšie interiéry. Pre oživenie aranžmánu sa ich oplatí umiestniť medzi závesné a stojace skrinky. Táto kombinácia vyzerá dobre, keď sú ostatné steny natreté bielou alebo pastelovou farbou.

Prírodné drevo (alebo dlaždice so vzorom a farbou prírodného dreva) bude vyzerať obzvlášť krásne, keď je usporiadanie malé alebo keď je kuchynský kút navrhnutý a usporiadaný v obývacej izbe. Motív dreva by ste mali opakovať v jedálenskom kúte alebo v obývačke.

 

Sivý kuchynský nábytok- Merkury Market

 

Tabuľová farba pre zábudlivcov

Sivé steny sa vám zdajú príliš nudné, rovnako ako čisto biele alebo červené tehly? Ak chcete, môžete sa rozhodnúť pre tabuľovú farbu, ktorá vytvorí povrch, na ktorý môžete písať! V priestore výrazne vynikne intenzívna farba čiernej tabuľovej farby. Je to dokonalý spôsob, ako urobiť modernú kuchyňu jedinečnou a originálnou.

Vzhľadom na to, že čierna je veľmi výrazným akcentom, je lepšie ju umiestniť len na jednu stenu. Na viacerých stenách v kuchyni to môže vyzerať príliš ohromujúco. Skvele sa hodí na malé povrchy, bude skvelým akcentom vedľa skriniek. Farba vytvorí kriedový povrch. Vďaka tomu si v kuchyni uložíte nákupný zoznam alebo dôležité dátumy na zapamätanie. Takýto akcent by mal byť dokonalý pre interiéri v štýle podkrovia a moderné variácie vintage štýlu.

 


 

Inšpirujte sa!!!

 

Aké dlaždice do kuchyne na stenu - najzaujímavejšie návrhy na stenu nad pracovnú dosku


Štýlová povrchová úprava stien v kuchyni – čo na kuchynskú stenu namiesto dlaždíc?


Keramické dlaždice do kuchyne

Späť