Shaggy” znamená „chlpatý”. Najmodernejší koberec v tejto sezóne

16.07.2020

Každý z nás chce, aby bol jeho domov útulný a krásne zariadený. Vyberáme preto dekorácie a bytové doplnky, ktoré ozdobia náš domov a dodajú mu správnu atmosféru.

Koberec je skvelým dekoratívnym prvkom - zdobí podlahu, obaľuje naše nohy a ohrieva atmosféru v miestnosti. Shaggy modely sú na to ideálne a možno práve v tom je tajomstvo ich úspechu medzi zákazníkmi interiérových predajní.

 

Chlpatý, čiže shaggy

Koberce - Merkury Market

Shaggy“ v angličtine znamená „strapatý“, „chlpatý“ a to je náš hrdina. Jeho rúno je asi 7-10 cm dlhé a aj viac. Vyrobené z umelých vlákien: akrylové, polypropylénové a polyesterové, sú nielen krásne, ale aj veľmi odolné.

Existujú 2 typy kobercov shaggy:
• modely s dlhým vlasom po celom povrchu,
• shaggy koberce
cut&loop - v časti so vzorom sú štetiny kratšie a celok vytvára ilúziu 3D efektu.

Aby ste udržali taký koberec čistý, musíte ho pravidelne vysávať 3-4 krát týždenne. Aby ste sa zbavili nečistôt, ktoré sú hlboko zakorenené v jeho rúne, oplatí sa použiť najväčšiu saciu silu. Mali by sme tiež pamätať na to, že občas ich treba osviežiť a tiež ošetriť špeciálnymi čistiacimi prostriedkami.

Koberce pre deti - Merkury Market

 

Ako vybrať ideálny koberec?– niekoľko rád

 

  • Pred nákupom koberca zmerajme izbu, do ktorej ho chceme umiestniť. Nezabudnite, že koberec sa nemôže dostať pod dvere, pretože ich otvorenie bude sťažené. Nemôže dosiahnuť ani samotnú stenu, musí mať medzeru najmenej 10 cm.

  • Nábytok by sa nemal umiestňovať na chlpaté koberce, pretože môže vlasy natrvalo deformovať. Zamyslime sa aj nad farbou: svetlý koberec opticky zväčší miestnosť, tmavý bude mať úplne opačný efekt a bude vhodný pre slnečné miestnosti.

  • Ak deti žijú vo vašej domácnosti, budete potrebovať protišmykovú podložku pod koberec. Chráni ho pred posunutím a deti pred nepríjemnými nehodami.

Späť