Usporiadanie spálne v podkroví. Ako prakticky zariadiť spálňu?

01.10.2021

Máte podkrovie, ktoré chcete funkčne využiť? Povieme vám, ako zariadiť tento typ miesta a ako zariadiť funkčnú - a útulnú - spálňu v podkroví. Podkrovie je dosť špecifický priestor, ktorý musí byť správne usporiadaný, aby pôsobil priestrannejšie. V našom článku sa dozviete, ako zariadiť podkrovnú izbu, aby ste v nej využili maximum voľného miesta. Podkrovná spálňa má niekedy špecifické rozloženie miestnosti. Predstavíme tiež zaujímavé riešenia usporiadania, ktoré určite spestria váš priestor v podkrovnej spálni a urobia ho výnimočne štýlovým. U nás dokážete usporiadať každý centimeter cenného priestoru, aj keď máte veľmi malú spálňu. Malá spálňa môže byť tiež veľmi funkčná. Zoznámte sa s našimi inšpiráciami, pomôžeme vám s usporiadaním priestoru vašich snov!

 

Postele- Merkury Market


V tomto článku:

1. Ako zariadiť spálňu v podkroví? Stavte na správnu farbu! Farby spálne v podkroví - inšpirácia plná štýlu

2. Akú posteľ do podkrovnej spálne? Kde je najlepšie umiestniť posteľ?

3. Moderná spálňa v podkroví - maximálne funkčný priestor

4. Spálňa v podkroví - aký štýl bude perfektný?

5. Spálňa v podkroví a štýlové doplnky. Prírodné materiály sú v móde!

6. Spálňa v podkroví a mnoho ďalších - odporúčame naše výrobky!



Postele- Merkury Market

 

Ako zariadiť spálňu v podkroví? Stavte na správnu farbu! Farby spálne v podkroví - inšpirácia plná štýlu

Podkrovná spálňa je spravidla malá, a preto je v tomto prípade šikovne zvolená farba stien (a podlahových panelov) mimoriadne dôležitá a je základom pre interiérový dizajn. Najlepšie je, ak v malom interiéri budú dominovať svetlé farby, ktoré miestnosť opticky zväčšia a vnesú do podkrovnej spálne trochu svetla. Vďaka takýmto farbám bude interiér pôsobiť priestrannejšie. Púdrová, svetlo ružová je v dnešnej dobe veľmi populárna. Táto možnosť bude fungovať obzvlášť dobre, ak má miestnosť pomerne malé okno. Ak naopak chcete izbu zariadiť v tmavších farbách, pamätajte na správne osvetlenie a udržanie povrchu šikmých stien v svetlejších farbách. Môže to byť dokonca menej zdrvujúci odtieň rovnakej farby. Na druhej strane veľké okno umožňuje väčšiu voľnosť pri usporiadaní priestoru. Môžete si vybrať napríklad surové tehly alebo lesklé doplnky. Zvážte tiež, v akom štýle chcete usporiadať svoj podkrovný priestor. Konzistentný koncept je veľmi dôležitý. V malom priestore sú príslušenstvo a výber a usporiadanie nábytku obzvlášť dôležité. Samozrejme, ak nemáte nápad na výzdobu tohto dosť náročného priestoru, pomôžu vám interiéroví dizajnéri. Vďaka našim radám však takéto usporiadanie pravdepodobne nebude pre vás výzvou.

 

Postele- Merkury Market

 

Akú posteľ do podkrovnej spálne? Kde je najlepšie umiestniť posteľ?

Chcete vo svojej spálni zaplniť aj ten najmenší kúsok cenného priestoru? Výber postele do podkrovnej spálne je tiež veľmi dôležitý. Nábytok musí byť nielen pohodlný a zapadať do priestoru, ale mal by mať aj vhodné rozmery, ktoré budú zodpovedať rozmerom interiéru. Najvhodnejšie jednolôžko bude s veľkosťou 90 × 200 cm, optimálna veľkosť manželskej postele je 160 × 200 cm. Ak sa vám zdá byť príliš veľká, môžete si vybrať takú so šírkou 140 cm, ale keď si kúpite väčší model vybavený napríklad zásuvkami na posteľnú bielizeň, úspešne zariadite priestor dostatočne funkčne a získate pohodlnú , dostatočne veľkú posteľ pre seba. Máte tiež možnosť kúpiť rozkladaciu pohovku alebo pohovku s funkciou spánku. Tento typ nábytku vám poskytne ešte viac priestoru a môže byť rovnako pohodlný ako tradičná posteľ. Existuje aj o niečo drahšia, ale veľmi pohodlná možnosť nákupu postele na mieru. Ak však premýšľate, aký matrac si vybrať, je vaše pohodlie to najdôležitejšie. Vyberte si pružinový alebo penový - ide o osvedčené modely, ktoré vám zaručia pohodlie pri spánku. Pamätajte tiež, že dobrým miestom pre posteľ je priestor pod oknom, ale samozrejme môžete vždy experimentovať s dekorom a usporiadaním nábytku. Posteľ však neumiestňujte pod nízkym uhlom, pretože v tomto prípade sa môžete pri vstávaní udrieť. Je však dôležité, aby osvetlenie bolo rovnomerné a dostatočne jasné, najmä pri malom okne v miestnosti. Zamyslite sa však nad tým, ako vybrať zvyšok nábytku. Pri plánovaní skrine musíte venovať pozornosť niekoľkým dôležitým bodom.

 

Postele- Merkury Market

 

Moderná spálňa v podkroví - maximálne funkčný priestor

Ak zariaďujeme izbu v podkroví, musíme pamätať na výber nábytku, ktorý pojme naše veci a nepreťažuje interiér. Biela spálňa je zaujímavým riešením, ak chceme, aby pôsobila väčšia, ale hlavne - keď plánujeme nákup tmavšieho nábytku. Atmosférický interiér je jedna vec, ale pamätajme aj na praktickosť. V malej spálni budú dobre fungovať nočné stolíky a spálne s množstvom zásuviek. Do skrine vo výklenku si môžete kúpiť napríklad šatníkové kontajnery, aby bola ešte viac multifunkčná. Vyberte si aj skriňu so vstavaným zrkadlom (miestnosť opticky zväčší) a posuvnými dverami, ktoré zaberajú menej miesta. Celostenné skrine tu môžu byť dobrým nápadom. Pri zariaďovaní podkrovnej spálne sa nerozhodujte pre ťažké záclony pri okne, ktoré by mohli interiér zahltiť. Vhodné budú napríklad rolety.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 

Podkrovná spálňa - aký štýl bude ideálny?

Podkrovná spálňa, rovnako ako ostatné interiéry vo vašej domácnosti, by mala byť tiež štýlová a vkusne usporiadaná. Usporiadanie spálne v podkroví môže byť skutočne zaujímavé. Zvážte interiérový dizajn a leitmotívy. Snáď vás presvedčia žiarivé farby škandinávskeho štýlu, ktorý je klasický a moderný zároveň a určite rozžiari vašu izbu. Z takého usporiadania bude ťažiť elegantná spálňa. Romantickejšiu atmosféru vám dodá francúzsky štýl, ktorý má taktiež rád svetlé farby a jemné, kvetinové vzory. Milovníkom prirodzenosti sa určite bude páčiť možnosť tehál alebo drevených panelov alebo dosiek na stenu. Útulná podkrovná spálňa postavená z dreva s ďalším dreveným nábytkom je hitom tejto sezóny. Izba v podkroví môže byť tiež veľmi pôsobivá. V takom interiéri máte veľa možností na usporiadanie.

Spálňa v podkroví a štýlové doplnky. Prírodné materiály sú v móde!

Ak chcete, aby váš podkrovný interiér vyzeral ešte lepšie, v prvom rade sa postarajte o správne osvetlenie. Okrem základného svetla si dajte aj menšie lampičky alebo veľmi módne cotton balls  - farebné a originálne doplnky, ktoré určite spestria interiér a urobia ho modernejším. Zrkadlá budú tiež skvelým prvkom dekoru. Vďaka nim nadobudne miestnosť viac svetla a opticky sa zväčší. Zrkadlá v ozdobných rámoch budú perfektné, stojí za to premýšľať aj o obrázkoch na stenách, ktoré zdôraznia štýl celej miestnosti. Vďaka nim spálňa v podkroví získa neopakovateľnú atmosféru. Pamätajte tiež na podlahu. Prírodné panely a mäkký koberec dodajú určitú atmosféru. Vsaďte na nevšedné kombinácie vzorov a zaujímavé prehozy z prírodných materiálov. Pletené v boho štýle sú v dnešnej dobe mimoriadne módne. Na takom mieste v podkroví, krásne zdobenom a útulnom, budete radi tráviť čas. Podkrovná spálňa má mnoho výhod, v noci môžete napríklad sledovať hviezdnu oblohu.

 

Nočné stolíky- Merkury Market

 

Podkrovná spálňa a mnoho ďalších - odporúčame naše výrobky!

Podkrovná spálňa je špeciálnym miestom. U nás nájdete všetky potrebné prvky pre jej zariadenie, ako aj ďalšie výrobky, ktoré spestria váš interiér a záhradu. Odporúčame napríklad spálňový nábytok vrátane jednolôžok a manželských postelí. Naše kolekcie vás určite budú inšpirovať. Prezrite si tiež časť nábytku do obývačky a kuchynského nábytku, určite si nájdete niečo pre seba. Čaká na vás tiež kúpeľňový nábytok a záhradné oddelenie. Neváhajte a pozrite sa na našu bohatú ponuku!


Inšpirujte sa!

Nábytok do spálne Jakobina Nábytok do spálne Togo Nábytok do spálne Julietta I Nábytok do spálne Natural I
 

 

Späť