Ako si vybrať stôl so stoličkami do bielej kuchyne?

11.01.2023

Atraktívnou dispozíciou kuchyne sú ako krásne kuchynské skrinky s jedinečnými prednými časťami, tak aj jedálenský stôl a stoličky dobre zladené k celému aranžmánu. Správny výber kuchynského stola pomôže vytvoriť miesto na jedenie, rodinné stretnutia a dodá kuchyni originálny ráz.

Široká ponuka kuchynských stolov v našej predajni Vám umožní vybrať si jedálenský stôl, ktorý bude dokonale ladiť s Vašou kuchyňou. Správny model stola bude fungovať aj v malej kuchyni, ale skutočnou výzvou bude výber stola do bielej kuchyne.

Aké kuchynské stoly budú ideálne do bielej miestnosti? Aký stôl do bielej kuchyne si vybrať? Zistite!

 

Ako si vybrať stôl so stoličkami do bielej kuchyne?

 


V tomto článku:

1. Prečo je biela kuchyňa výzvou na usporiadanie?

2. Aké jedálenské stoly budú fungovať v bielej kuchyni?

3. Drevený alebo stôl vyrobený z nábytkovej dosky?

4. Aké stoličky do bielej kuchyne by mali byť umiestnené pri stole?



 

Prečo je biela kuchyňa výzvou na usporiadanie?

Biele kuchyne sú svetlé, čisté a niekedy so zlým usporiadaním priestoru nudné a príliš sterilné. Vzhľadom na jednoduchosť získania nezaujímavého efektu nie sú aranžmány bielych kuchýň najjednoduchšie. Riešením je samozrejme doplnenie vhodných, farebných prvkov, ktoré interiér oživia, no treba to robiť s vkusom, aby sa kuchyňa nestala príliš chaotickou či gýčovitou.

Zaviesť nový prvok do takéhoto usporiadania tiež nie je jednoduché, a tak môže byť kúpa novej súpravy stola a stoličiek výzvou najmä pre tých, ktorí doteraz s problémami zariaďovania interiéru bielej kuchyne nezápasili. Výber správneho kuchynského stola je potrebné dôkladne zvážiť.

Zaujímavý kus nábytku zdôrazní jedinečný charakter interiéru a urobí kuchyňu výnimočne estetickou a praktickou, aj keď hovoríme o malej kuchyni. Jedálenský stôl je predsa jedným z najdôležitejších kusov nábytku nielen v kuchyni, ale aj v celom dome – pri stole sa schádza celá rodina a stretávajú sa pri ňom hostia s členmi domácnosti, takže venovať osobitnú pozornosť pri výbere stola do kuchyne čo do jedálne je potrebné.

 

biela kuchyňa

 

Aké jedálenské stoly budú fungovať v bielej kuchyni?

Rôzne jedálenské stoly sa môžu v priestore veľkej či malej kuchyne prezentovať rôzne. V našej predajni si môžete vybrať zo širokého sortimentu. Ale ako si vybrať dobrý jedálenský stôl, keď je interiér zariadený v bielej farbe?

Biela alebo farebná - atraktívna doska stola pre bielu kuchyňu

V bielej kuchyni je lepšie vyhnúť sa nadmernému hromadeniu bielej - inak sa usporiadanie jednoducho stane nudným. Preto, ak je veľa prvkov bielych, biely kuchynský stôl spôsobí, že usporiadanie nebude príliš výrazné. Kuchynský stôl vo farbe a vzore svetlého dreva dobre poslúži, najmä keď sú ostatné doplnky a dekory v tejto farbe. Ak ste sa však rozhodli pre kúpu bieleho stola do kuchyne, či jedálne oplatí sa ho ozdobiť jemným farebným kuchynským behúňom alebo obrusom.

Tvar stola - obdĺžnikové, štvorcové a okrúhle stoly

Dôležitá pri výbere stola nie je len farba nábytku, ale aj jeho tvar. Moderný kuchynský stôl by mal pekne vyplniť priestor a byť praktickým zariadením. Ak je kuchyňa veľká a stôl je v strede a je obklopený kuchynskými skrinkami, bude dobre fungovať obdĺžnikový model aj okrúhly stôl. Obdĺžnikový alebo štvorcový kuchynský stôl bude dobrým riešením, keď má byť kus nábytku umiestnený jednou stranou k stene.

V rohu miestnosti budú zaujímavo umiestnené aj okrúhle jedálenské stoly, ktoré sa však nedajú umiestniť pevne k stene.

Skladacie jedálenské stoly do kuchyne

V malej kuchyni dobre poslúži rozkladací kuchynský stôl. Môže to byť obdĺžnikový, štvorcový alebo okrúhly stôl. Kus nábytku s posuvnou doskou v prípade potreby možno rozložiť a zväčšiť tak plochu dosky. To bude užitočné najmä vtedy, keď počas sviatkov alebo rodinných udalostí hostíte veľké množstvo hostí.

To isté platí, keď je jedáleň vyzdobená v bielej farbe. Tu je najlepšie zaviesť svetlé kuchynské stoly a biely stôl ozdobiť farebnými doplnkami. Nad stôl, bez ohľadu na to, či je v kuchyni alebo v inej miestnosti, umiestnite lampu, ktorá dobre osvetlí dosku stola. Vďaka tomu bude kuchynský stôl ideálny na rodinné stretnutia a párty s priateľmi a jedenie jedál bude naozaj príjemné.

 

Jedálenské stoly

 

Drevený alebo stôl vyrobený z nábytkovej dosky?

Biely kuchynský stôl alebo svetlý kuchynský stôl môžu byť vyrobené z rôznych materiálov. Najobľúbenejšie je prírodné drevo alebo nábytková doska MDF. Pri veľkom stole treba dbať najmä na to, aby bol stôl odolný, trvácny a vyrobený z kvalitných materiálov – vďaka tomu bude rodine slúžiť dlhé roky a bude pevnou oporou pre všetkých ochutnávačov počas každého jedla.

Rýchla zmena usporiadania už nie je problém

Farbu stolíka je možné vďaka maľovaniu jednoducho zmeniť. Maľujú sa ako drevené stoly tak aj tie z dosiek. Stôl sa teda dá ľahko zohnať aj v bielej farbe a ak je aranžmán bielej kuchyne príliš preplnený bielou, je možné nábytok jednoducho natrieť zaujímavou farbou.

 

Aké stoličky do bielej kuchyne

 

Aké stoličky do bielej kuchyne by mali byť umiestnené pri stole?

Stôl v kuchyni je mimoriadne dôležitý. Umožňuje vám stretávať sa s rodinou a priateľmi, takže dobre zvolený kus nábytku bude mať cenu zlata. Výber stola do jedálne či kuchyne by ste si mali dobre premyslieť, ale veľkú pozornosť treba venovať aj tomu, aké stoličky k nemu umiestniť.

Silné kontrasty a elegantné zhody

Zaujímavou možnosťou v prípade bielej kuchyne bude usporiadanie založené na kontraste. Zlaďte tmavé stoličky s bielym stolom. Takýto výrazný kontrast bude fungovať najmä vtedy, keď je kuchyňa zariadená v minimalistickom štýle.

Kuchynský stôl môže byť tiež obklopený svetlými stoličkami. Toto je dobré riešenie pre škandinávske interiéry. Svetlý kuchynský stôl so svetlými stoličkami vo farbe a vzore prírodného dreva bude naozaj zaujímavou možnosťou.

Atraktívne súpravy stolov a stoličiek do kuchyne

Kuchynský stôl a zodpovedajúce stoličky je možné zakúpiť aj v atraktívnych setoch. Takáto zostava bude perfektná pre tých, ktorí si nechcú vyberať prvky sami, ale chcú, aby nábytok mal zaujímavý dizajn a ladil k sebe. Krásna zostava sa bude hodiť ako v kuchyni, tak aj v jedálni. Takéto stoly so stoličkami sú medzi našimi zákazníkmi mimoriadne obľúbené a často zohrávajú úlohu hlavného aranžmánu.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako zariadiť kuchyňu s jedálňou


Moderná či klasická? – spôsob na elegantnú kuchyňu


Aranžácia stien v jedálni - najzaujímavejšie nápady

Späť