Lekcia dizajnu – zistite, prečo sa oplatí vyberať drevený nábytok?

11.12.2022

Každý, kto sa aspoň raz prechádzal medzi štýlovými výstavami v obchode s nábytkom a hľadal dokonalú zostavu, bude zrejme súhlasiť s tvrdením, že od týchto aranžmánov, v ktorých hrá hlavnú úlohu drevený nábytok, nemožno spustiť oči.

Aké je tajomstvo ich príťažlivého šarmu? Prečo je nábytok z masívu taký obľúbený?

Opýtali sme sa našich zákazníkov, čo si najviac cenia na originálnom prírodnom dreve a prečo si ich tak horlivo vyberajú na úpravu interiéru. Ak ste zvedaví, aká odpoveď bola najčastejšie, prečítajte si náš článok až do konca...

 

Drevený nábytok - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Čaro dreveného nábytku

2. Drevený nábytok na experimenty s usporiadaním

3. Drevo pre nerozhodných a tých, ktorí majú radi zmenu

4. V akých štýloch bude drevený nábytok fungovať?



 

Čaro dreveného nábytku

Prvá asociácia, ktorá nám napadne, keď hovoríme o dreve ako materiáli pre nábytok, je teplý, útulný charakter. Drevený nábytok je nadčasový, štýlový a čo je dôležité, mimoriadne funkčný. Svojou užitočnosťou môžu úspešne slúžiť po niekoľko generácií. Naši zákazníci venovali pozornosť ešte niečomu. Nábytok z masívu, čím starší, tým krajší. Čaro dreveného štýlového nábytku rokmi nevyprchá, trvá stále a neustále inšpiruje.

 

Drevený nábytok - Merkury Market

 

Drevený nábytok na experimenty s usporiadaním

Drevený nábytok robí radosť už roky a je už roky neoddeliteľnou súčasťou mnohých štýlových aranžmánov. Masívne dubové komody, nevšedné konferenčné stolíky, vyrezávané skrine a postele milovali naše prababičky, staré mamy a mamy a dnes ich milujeme aj my.

Pri kúpe dreveného nábytku často hľadáme taký, ktorý sa bude podobať na tie spred rokov vzhľadom, štýlom a dizajnom. Čaro starého dreveného nábytku je nenapodobiteľné, a preto second handy, antikvariáty a blšie trhy, kde sa dajú nájsť skutočné skvosty, zažívajú skutočnú renesanciu. Tento ušľachtilý nábytok s dušou, zrenovovaný a uvedený do súčasného interiéru, sa stáva jeho najväčšou ozdobou.

Skutoční gurmáni a fajnšmekri často zdôrazňujú, že tak, ako nenájdete dva rovnaké kusy dreva, nikde na svete neexistujú dva rovnaké drevené kusy nábytku. A je v tom kus pravdy, ktorý robí každý drevený kus nábytku ešte cennejším.

Nábytok vyrobený z dreva - nadčasová všestrannosť

Jedným z najčastejšie opakovaných názorov na drevený nábytok je, že ide o najuniverzálnejší a nadčasový dizajnový prvok interiéru. A popravde, ťažko nesúhlasiť s tvrdením, že drevo je materiál, ktorý bol, je a bude módny. Drevený nábytok sa hodí k mnohým štýlom a krásne ich dopĺňa.

Drevený nábytok možno zaviesť takmer do každého interiéru. Už roky nás sprevádzajú v obývačke, spálni, predsieni, kuchyni a dokonca aj v kúpeľni. Drevený nábytok sa vyznačuje skutočnou univerzálnosťou, ktorá ho stavia nad ostatné.

Drevený nábytok - trvanlivosť a pevnosť

Ďalšou výhodou dreva, ktorú oceňujú naši zákazníci, je vynikajúca odolnosť voči rôznym druhom mechanického poškodenia. A s tým je ťažké nesúhlasiť. Drevený nábytok v tomto smere prevyšuje MDF dosky a súčasný dizajn na nich založený. Drevené prvky sú investíciou s dlhou životnosťou. Nábytok z MDF je schopný prežiť len zlomok tohto času.

Drevo ideálne pre alergikov

Za zmienku stojí, že drevo má aj antistatické vlastnosti, čiže nepriťahuje prach, preto sa odporúča najmä alergikom. Nábytok vyrobený z drevotriesky alebo MDF v porovnaní s dreveným nie je taký funkčný a odolný. Materiál priťahuje prach, povrch sa stáva matným a často sa odlupuje.

 

Drevo pre nerozhodných a tých, ktorí majú radi zmenu

Výhodou nábytku z masívu, ktorú uvádzajú naši zákazníci, je možnosť obnovy, renovácie a zmeny jeho vzhľadu. V prípade, že nás po čase omrzí súčasné usporiadanie, drevený nábytok dáva možnosť rýchleho faceliftu. Drevo môžete prelakovať alebo zbrúsiť od vrchnej vrstvy laku a na povrchovú úpravu si môžete vybrať moridlo. S takýmto jednoduchým postupom môžete dosiahnúť úžasné výsledky.

Zmena vzhľadu starého dreveného nábytku je v poslednej dobe obzvlášť módna. Starožitnosti s radosťou môžete reštaurovať a dáť im tak druhý život. Je potrebné pripomenúť, že renovácia nemusí byť vždy dobrý nápad. V prípade ak máme kus nábytku z materiálov neznámeho pôvodu, je možné, že brúsenie alebo lakovanie môže priniesť nežiaduci efekt.

 

Drevený nábytok - Merkury Market

 

V akých štýloch bude drevený nábytok fungovať?

Odolný nábytok z borovice, dubu, buku alebo orecha sa hodí k mnohým štýlom interiéru. Ktoré sú obzvlášť účinné? Tu sú pre Vás štýly, v ktorých je nábytok z masívneho dreva akýmsi „must have“.

Drevený nábytok v rustikálnom aranžmáne

Dekoratéri a stylisti často zdôrazňujú, že drevo je podstatou rustikálneho štýlu. Je to skvelá správa najmä pre milovníkov krásnych interiérov, ktorí by si na jednej strane radi vytvorili rustikálny štýl a na druhej strane si nevedia predstaviť interiér bez dreva. Do rustikálneho aranžmánu sa dá použiť takmer každý kus nábytku z dreva, podmienkou je premyslený projekt.

Klasický drevený nábytok

Prírodný materiál, ktorým je drevo, sa výborne hodí do aranžmánov klasického štýlu. A navyše, drevo rozbité surovosťou kameňa, betónu či mramoru vytvára moderné dizajnérske štylizácie, za ktoré by sa nemusel hanbiť žiadny dekoratér. Kvalitný drevený nábytok bude nielen ozdobou, ale aj funkčným prvkom každého klasického interiéru.

Drevený nábytok v podkrovných interiéroch

Industriálny štýl, ktorý kombinuje továrenskú strohosť a moderný minimalizmus, je módnym a štýlovým riešením, ktoré sa ochotne používa pri usporiadaní rôznych interiérov. Drevo dokonale láme chlad kovu ako aj betónu, dokonale ladí s tehlou a vnáša do podkrovného priestoru trochu klimatickej útulnosti. Drevený stôl a stoličky na kovových nohách sú kusy nábytku, ktoré sa stali kvintesenciou podkrovného štýlu.

Drevo v škandinávskych interiéroch

Praktický minimalizmus, ktorý charakterizuje škandinávsky štýl, sa nezdá byť v súlade s teplom dreveného nábytku. Nič nemôže byť chybnejšie. Drevo sa dokonale hodí k škandinávskej konvencii a je jej stálym prvkom. Drevené komody, regály a vitríny úspešne zdobia interiéry a poskytujú osvedčené estetické a praktické riešenie.

 

Stoly a stoličky- Merkury Market

 

Čaro dreveného nábytku vždy poteší. V prípade ak hľadáte zaujímavé riešenia, nevšedný nábytok, štýlové aranžmány, určite navštívte našu predajňu. Ponúkame veľa zaujímavých modelov dreveného nábytku do rôznych interiérov. U nás nebude pre Vás ťažké si vybrať obývačku, kuchyňu, jedáleň, spálňu aj predsieň.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Interiér v štýle boho – spoznajte najhorúcejší trend sezóny!


Spálňa v štýle boho – zistite aký nábytok sa k nej hodí!


Ako renovovať starý drevený nábytok

Späť