Malá garsónka v mužskom štýle

03.03.2023

Garsónky sú malé byty, ktoré často obývajú študenti, pracujúci ľudia žijúci sami alebo mladé páry bez detí. Malý priestor nie je nákladný na údržbu, ale tiež neumožňuje rozsiahle aranžmány. Z tohto dôvodu si interiérový dizajn v garsónke vyžaduje dobrý nápad, trochu skúseností a šikovné riešenia.

Usporiadanie takéhoto bytu je možné realizovať rôznymi spôsobmi. Zaujímavo vyzerajú oba interiéry rozdelené na príslušné izby ako aj ako štúdiové apartmány. Mnoho takýchto bytov používajú muži, takže stojí za to vedieť, ako navrhnúť a zariadiť mužský apartmán.


V tomto článku:

1. Čo je dôležité v interiérovom dizajne v mužskom štýle?

2. Ako postupovať pri zariaďovaní garsónky?

3. Ako navrhnúť obývaciu izbu s kuchynským kútom?

4. Spálňa oddelená alebo v obývačke?

5. Ako zariadiť bývanie v mužskom štýle? v garsónke?



Čo je dôležité v interiérovom dizajne v mužskom štýle?

Interiér, ktorý je v mužskom štýle má jedinečný charakter. Je to miestnosť, kde vládne funkčnosť a jednoduchosť usporiadania. V takýchto projektoch sa často upúšťa od veľkého množstva farieb, motívov a dekorácií so zameraním na modernosť a minimalizmus. V mužskej garsónke nie je veľa vybavenia, ale každý prvok je funkčný.

Interiérové ​​farby v pánskej edícii

Pánsky interiér býva väčšinou tlmený. Používajú sa však svetlé aj tmavé farebné palety. Mimoriadne obľúbené sú sivé, hnedé, čierne a tmavomodré odtiene v kombinácii s atraktívne riešeným umelým osvetlením. Byt v takýchto farbách je moderný a trochu extravagantný a na prvý pohľad tmavý a chladný, no v skutočnosti veľmi módny a praktický. Svetlé farby sa objavujú tam, kde má byť aranžmán o niečo klasickejší.

Svetlejšie odtiene sú tiež dobrým nápadom do bytu s oddelenými malými miestnosťami. Tmavé farby na malej ploche môžu opticky zmenšiť priestor, preto sa v tomto prípade skôr uplatnia svetlé farby.

Obrovská funkčnosť zariadenia

Garsónka v mužskom štýle je miestom, kde by mal stáť funkčný nábytok. V priestore takéhoto bytu je vhodný nábytok ako rozkladací stolík, sedačka alebo rohová sedačka s funkciou na spanie, malý konferenčný stolík a praktická nástenná súprava. Skvele bude vyzerať interiér kde sa nachádza moderný nábytok a nábytok v industriálnom štýle.

Ako postupovať pri zariaďovaní garsónky?

Moderný, pohodlný a funkčný štúdiový apartmán môže byť na bývanie navrhnutý rôznymi spôsobmi. V malom byte je možné na jednej strane oddeliť samostatné miestnosti s rôznymi funkciami a na druhej strane garsónku je možné navrhnúť ako štúdio s jednou hlavnou veľkou miestnosťou. V oboch prípadoch treba k aranžmánu pristupovať opatrne a s rozvahou.

Byt, ktorý je rozdelený do viacerých miestností, väčšinou stráca ďalší priestor v prospech deliacich stien, no zároveň získava možnosť logického členenia a poskytuje väčšiu mieru súkromia a intimity. V takomto byte sa oplatí zamerať na svetlejšie farby, veľké zrkadlo a minimalizmus vo vzťahu k zariadeniu.

Byt vo forme štúdia je zase navrhnutý s použitím multifunkčného nábytku. Obľúbené je vytvorenie kuchynského kúta a obývacej izby, ktorá zároveň funguje ako spálňa. V takýchto štúdiách je často samostatnou miestnosťou len kúpeľňa – zvyšný priestor vytvára jednu veľkú miestnosť, spoločnú pre rôzne funkcie. Priestor nie je nijako členený alebo je konvenčne členený nábytkom či inými prvkami.

Ako navrhnúť obývaciu izbu s kuchynským kútom?

Obľúbeným riešením, ako v prípade garsónky, tak aj bytu s oddelenými izbami, je usporiadanie obývacej izby s kuchynským kútom. Toto mimoriadne obľúbené riešenie vám umožňuje ušetriť miesto a zároveň poskytnúť funkčný štúdiový apartmán.

Vybavenie obývacej izby

Obývacia izba v takejto kombinácii je štandardne vybavená, je tam k dispozícii nábytku - sedačka, pohovka alebo rohová sedačka ale aj kávový alebo konferenčný stolík, ako aj nástenná skrinka alebo o niečo menšia TV skrinka.

Kuchynská linka v obývačke

V takejto miestnosti je kuchynský nábytok umiestnený aj na jednej alebo dvoch stenách, čím vzniká kuchynský kút. Interiér je preto zaujímavo riešený a umožňuje varenie aj odpočinok. Veľkosť takejto časti sa môže líšiť a väčšie zostavy sú veľmi rozsiahle a môžu mať napríklad kuchynský ostrovček, ktorý zaujímavým spôsobom oddeľuje kuchynskú časť od zvyšku obývačky.

Spálňa oddelená alebo v obývačke?

Ďalšou obľúbenou kombináciou je vytvorenie priestoru obývacej izby, ktorá zároveň slúži ako spálňa. Interiér je potom zvyčajne vybavený sedacím nábytkom s funkciou spánku, ktorý cez deň slúži na oddych a v noci sa mení na pohodlné miesto na spanie.

Štúdio je priestranné a funkčné. V takejto kombinácii sa oplatí dať do obývačky komodu alebo skriňu, kde si schováte súkromné ​​veci, oblečenie a drobnosti. Architekti v takýchto miestnostiach často používajú rozsiahle obývacie steny, ktoré môžu slúžiť na vystavenie aj ukrytie osobných vecí.

Ako zariadiť bývanie v mužskom štýle? v garsónke?

Garsónka v mužskej edícii je módny a mimoriadne funkčný byt a zároveň pohodlný a estetický. Interiér môže byť usporiadaný vo svetlých aj tmavých farbách v závislosti od preferencií obyvateľa. Je dobré staviť na kvalitnú výbavu, ktorá bude majiteľovi slúžiť dlho.

Povrchová úprava stien a podláh

Podlahy a steny sú dokončené jednoduchým, ale estetickým spôsobom. Zvyčajne sa kladú praktické a odolné vinylové panely a v kúpeľni keramické dlaždice. Tieto povrchy sa dajú ľahko umývať, takže udržiavanie poriadku nebude na škodu. Dlaždice môžete použiť aj v kuchyni alebo časti obývacej izby, kde je kuchynská linka umiestnená

Multifunkčnosť štúdiových apartmánov v pánskom prevedení

V štúdiovom apartmáne často nie je miesto na samostatné izby. Kúpeľňa je často jediným oddeleným priestorom, pričom obývacia izba je prepojená s jedálňou, kuchyňou a spálňou. Úlohu chodby často preberá fragment izby s vešiakom hneď vedľa vchodových dverí.

Multifunkčné miestnosti a dispozičné riešenie v podobe ateliéru sú mimoriadne obľúbené motívy v interiérovom dizajne štúdiových apartmánov.

Prirodzené a umelé osvetlenie

Svetlo, prirodzené aj umelé, zohráva obrovskú úlohu v akomkoľvek usporiadaní. Často nie sú všetky časti štúdiového apartmánu prirodzene osvetlené, takže by ste sa mali postarať o lampy, ktoré osvetlia tmavé kúty.

 


 

Inšpirujte sa!


Interiéry v štýle podkrovia. Nadčasový architektonický hit - interiér v štýle podkrovia


Interiéry v eklektickom štýle - dizajn plný protikladov


Interiér v štýle boho – spoznajte najhorúcejší trend sezóny!


 

Späť