Módne pohovky v jesenných farbách. Zistite, čo bude módne v nadchádzajúcej sezóne!

13.10.2022

Jeseň je obdobím, kedy kraľujú farby. Šťavnatá červená, hrdzavá oranžová, fľaškovo zelená, noblesná bordová a hnedá v teplých tónoch, na jeseň maľujú svet a robia ho čarovným, teplým a útulným. Kúzlo farieb teší a láka, nabáda na dlhé prechádzky a spojenie s prírodou.

Inšpirácie farbami prírody sa každoročne premietajú do trendov interiérového dizajnu. Tento rok sa objavujú v jesenných aranžmánoch v podobe pestrofarebných sedacích súprav do obývačky. Farby jesene votkané do moderných interiérových dizajnov potešia a inšpirujú.

Merkury Market podľa najnovších trendov pripravil pre svojich zákazníkov bohatú kolekciu čalúnených sedacích súprav v najmódnejších farbách sezóny.

 

Pohovky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Interiér plný jesenných farieb

2. Pohovka vo farbe jesennej zelenej

3. Pohovka vo farbe zrelej slivky

4. Pohovky vo farbe padajúceho lístia

5. S čím skombinovať teplú žltú farbu v aranžmáne

6. Funkčný nábytok do obývačky

7. Zhrnutie



 

Interiér plný jesenných farieb

Už dlho je známe, že farby sú kľúčovým prvkom každého stylingu. Je ťažké si predstaviť útulný a elegantný interiér bez správne vybraných a zložených farieb. Teplé, slnečné a elegantné chladné tóny sa stávajú inšpiráciou a základom mnohých moderných aranžmánov. Kľúčom k ucelenému stylingu sú kombinácie, ktoré vytvárajú elegantný celok.

A tu vyvstáva otázka, či je sedačka vo farbe jesenných farieb riešením na mieru do každého interiéru?

Na jednej strane áno, na druhej strane nie nevyhnutne. Farby jesene sú teplé, slnečné a väčšinou živé farby, dokonale ladiace s interiérom v štýle boho, retro, glamour, art deco, vintage ale aj eklektika. Aranžmány v škandinávskom, minimalistickom a modernom štýle založené na chladných, tlmených odtieňoch si vyžadujú určitú vyváženosť a zdržanlivosť vo farbách. Zdá sa teda, že kľúčom je tu striedmosť a vhodné prispôsobenie pohovky ostatným prvkom, ktoré tvoria usporiadanie daného interiéru.

Predstavujeme niekoľko najzaujímavejších štýlov, v ktorých hlavnú úlohu zohrávaju moderné pohovky odetá do jesenných farieb.

 

Sedacie súpravy- Merkury Market

 

 Pohovka vo farbe jesennej zelenej

Moderná a štýlová pohovka vo farbe jesennej zelenej je návrhom, ktorý dobre zapadne do interiérov inšpirovaných prírodou v retro, boho a eklektickom usporiadaní. Zelené čalúnenie dokonale zdôrazní jesennú atmosféru a vnesie do interiéru závan sviežosti. Zelená je elegantná farba, ktorá sa ochotne používa v moderných aranžmánoch. Návrhy interiérov, v ktorých hostia získajú výraz a jasnosť.

Aké farby sa hodia k zelenej sedačke?

Určite to budú horčicové alebo zlaté doplnky.Môžu sa objaviť v podobe textílií alebo jemných dekorácií, ktoré zdôraznia jesenný dizajn. Interiéry zútulnia črepníkové rastliny, mäkké koberce a štýlové závesy.

Nezabudnite, že intenzívne zelené čalúnenie potrebuje tlmené pozadie. Príliš honosné prostredie a množstvo doplnkov môžu narušiť rovnováhu a spôsobiť, že sa medzi nimi pohovka stratí. Steny v obývačke môžete vymaľovať na bielo alebo vyberte odtiene jemnej šedej, zlaďte ich s kobercom a závesmi, aby sa stali plátnom pre efektný kus nábytku. Nech je pohovka kráľovnou interiéru a potešením.

 

Pohovka vo farbe zrelej slivky

Farby jesene odkazujú na prírodu, ktorá sa v tomto období mení a dozrieva. Jednou z najvýraznejších farieb, ktoré sa v tomto ročnom období objavujú, je slivkovo fialová. Túto mimoriadne elegantnú farbu sa oplatí použiť v interiéri vášho domova. A tu prichádza miesto pre luxusnú pohovku v slivkovej farbe - sedačku, ktorá sa dokonale hodí do štýlu art deco, glamour a vintage.

S čím kombinovať fialovú v aranžmáne? Aké farby sa k nej dokonale hodia?

Rovnako ako zelená, aj fialová sa cíti dobre v spoločnosti zlatých, slnečných žltých odtieňov a navyše pieskovo béžovej, hnedej a écru. Jesennú atmosféru, ktorú do miestnosti vniesla slivková sedačka, sa oplatí prelomiť ľahšími, tlmenými doplnkami. Dizajnéri sa zameriavajú na jemné akcenty, ako je štylizovaný stôl s pozlátenými nohami a sklenenou doskou. Pieskové textílie a dekorácie.

 

Pohovky vo farbe padajúceho lístia

Jesenné farby vnesené do interiéru dodajú ráz aj veľmi tlmenej miestnosti. To je prípad horčicovej pohovky v boho obývačke. Nábytok oživí miestnosť a zútulní ju. Teplá žltá farba, vyzerá skvele na tlmenom pozadí. Farby jesene sú charakteristické tým, že kdekoľvek sa objavia, zjemnia drsnosť aranžmánu a úspešne ho zahrejú.

 

Gauče- Merkury Market

 

S čím skombinovať teplú žltú farbu v aranžmáne

Interiér obývacej izby, v strede ktorej je horčicová pohovka, ponúka veľa možností usporiadania. Pre milovníkov tlmeného, ​​pokojného podnebia v jesennom duchu, bude ideálnym riešením použitie teplých béžových odtieňov a jemných šedých odtieňov. Pohovka v odtieňoch žltej na takomto pozadí bude vyzerať elegantne a dôstojne.

Pre tých, ktorí majú radi experimenty a majú odvahu vniesť do interiéru nevšedný štýl art deco, odporúčame skombinovať žltú pohovku s ďalšími intenzívnymi farbami, napríklad šťavnatou zelenou, slivkovo fialovou, azúrovo modrou alebo pomocou makovej červenej. Farby je možné zaviesť vo forme nábytku a doplnkov, napríklad výberom farebných kresiel alebo čalúnených stoličiek.

 

 Funkčný nábytok do obývačky

Pri výbere čalúneného nábytku do obývačky treba pamätať na to, že funkčný kus nábytku je ten, ktorý bol vyrobený s náležitou starostlivosťou z kvalitných materiálov. Najlepšou látkou na sedačku do obývačky bude určite tá hydrofóbna, ktorá zaručí odolnosť voči nečistotám a škvrnám.

Pri výbere správnej sedačky sa oplatí venovať pozornosť aj doplnkovej výbave a funkciám, ktoré sa môžu hodiť pri každodennom používaní. Určite to bude funkcia na spanie, úložný priestor na posteľnú bielizeň, pohodlná opierka hlavy či doplnkové dekoračné vankúše. Čím viac doplnkov, tým viac pohodlia a elegancie!

 

Zhrnutie

Nezabudnite, že červená, slivková, zelená alebo hnedá pohovka bude perfektným doplnkom interiéru bez ohľadu na ročné obdobie. Jeseň a jej čarovné farby v interiéri môžu byť inšpiráciou, ktorá nás bude sprevádzať po celý rok. Elegantná pohovka, sedačka alebo aj rohová sedačka sa môže stať skutočnou perlou dizajnu obývačky.

Ak sme vás inšpirovali k zmene dekoru a hre s farbami, určite navštívte našu stránku alebo niektorú z kamenných predajní a zistite, aké sedacie súpravy sme pre vás pripravili v našej ponuke.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aký materiál na rohovú sedačku? Ako vybrať ten najlepší? Poradíme!


Interiéry v štýle art deco


Interiéry v eklektickom štýle - dizajn plný protikladov

Späť