Informácie pre zákazníkov

25.02.2022

Vážení zákazníci,

informujeme Vás, že prebiehajúca vojna na Ukrajine môže ovplyvniť niektoré Vaše objednávky. Jedná sa o situácie, keď je producentom výrobku fabrika na Ukrajine, ktorá bola nútená ukončiť svoju činnosť alebo takáto fabrika je dodávateľom surovín pre producenta v inej krajine, ktorý je našim dodávateľom.

Súčasne, z rovnakého dôvodu, vzhľadom na obrovský nárast ceny energií a surovín v poslednom období, môže nastať situácia, že produkt, ktorý ste si u nás objednali nebude môcť byť vyrobený zo strany nášho dodávateľa za dohodnutých cenových podmienok. V týchto prípadoch budeme žiaľ nútení využívať ustanovenia našich Všeobecných obchodných podmienok (ďalej len "VOP"), ktoré predpokladajú tieto situácie:

- bod 4.3. VOP, tretia veta: "Predávajúci si vyhradzuje právo neuskutočniť Akceptáciu objednávky, stornovať resp. zrušiť objednávku pred uzavretím kúpnej zmluvy v prípade chybne uvedenej ceny, popisu alebo obrázku tovaru v katalógu tovarov uvedenom na internetovej stránke predávajúceho, ako aj v prípade, ak predávajúci z dôvodu vypredania alebo nedostupnosti tovaru alebo z dôvodu, že sa výrazným spôsobom zmenila cena tovaru zo strany výrobcu, dovozcu alebo dodávateľa tovaru alebo z dôvodov vyššej moci alebo v prípade, ak ani pri vynaložení všetkého možného úsilia, ktoré možno od predávajúceho spravodlivo požadovať, nie je schopný dodať tovar kupujúcemu v cene tovaru uvedenej na internetovej stránke predávajúceho alebo dodať tovar zodpovedajúci popisu tovaru uvedeného v katalógu tovarov uvedenom na internetovej stránke predávajúceho alebo dodať tovar v lehote určenej podľa týchto Všeobecných obchodných podmienok; pokiaľ sa predávajúci s kupujúcim nedohodnú inak, napr. na inom plnení."

- bod 4.4. VOP, prvá veta: "Predávajúci je oprávnený odstúpiť od uzavretej kúpnej zmluvy z dôvodu vypredania zásob tovaru alebo nedostupnosti tovaru, alebo ak výrobca, dovozca alebo dodávateľ tovaru dohodnutého v kúpnej zmluve prerušil výrobu tovaru alebo vykonal tak závažné zmeny, ktoré znemožnili realizáciu splnenia povinností predávajúceho vyplývajúcich z kúpnej zmluvy alebo z dôvodov vyššej moci alebo ak ani pri vynaložení všetkého úsilia, ktoré možno od predávajúceho spravodlivo požadovať, nie je schopný dodať tovar kupujúcemu v cene tovaru uvedenej na internetovej stránke predávajúceho alebo dodať tovar zodpovedajúci popisu tovaru uvedeného v katalógu tovarov uvedenom na internetovej stránke predávajúceho alebo dodať tovar v lehote určenej podľa týchto Všeobecných obchodných podmienok."

Uvedené sa týka aj objednávok, ak ste si objednali množstvo tovaru, ktoré presahuje bežnú spotrebu jednej domácnosti:

- bod 6.17.1. VOP: "Kupujúci berie na vedomie, že tieto VOP sa vzťahujú na objednávky, v ktorých množstvo tovaru objednané kupujúcim zodpovedá bežnej spotrebe jednej domácnosti. V prípade, ak si kupujúci objedná množstvo tovaru, ktoré presahuje bežnú spotrebu jednej domácnosti, predávajúci si vyhradzuje právo takúto objednávku neakceptovať, prípadne od nej odstúpiť a to v ktorejkoľvek etape jej plnenia. Predávajúci takto bude postupovať najmä z dôvodov vypredania zásob tovaru alebo nedostupnosti tovaru, alebo ak výrobca, dovozca alebo dodávateľ tovaru dohodnutého v kúpnej zmluve prerušil výrobu tovaru alebo vykonal tak závažné zmeny, ktoré znemožnili realizáciu splnenia povinností predávajúceho vyplývajúcich z kúpnej zmluvy alebo z dôvodov vyššej moci (napr. vojna a pod.) alebo ak ani pri vynaložení všetkého úsilia, ktoré možno od predávajúceho spravodlivo požadovať, nie je schopný dodať tovar kupujúcemu v cene tovaru uvedenej na internetovej stránke predávajúceho alebo dodať tovar zodpovedajúci popisu tovaru uvedeného v katalógu tovarov uvedenom na internetovej stránke predávajúceho alebo dodať tovar v lehote určenej podľa týchto Všeobecných obchodných podmienok."

Uvedená situácia nás mrzí, je veľmi neštandardná a mimo našej vôle. V prípade, ak sa uvedené dotkne Vašej objednávky, o využití uvedených ustanovení VOP budete informovaní a budú Vám do 14 dní vrátené Vaše peniaze.

Ďakujeme za pochopenie.

Späť