Záhradná trampolína na zakopanie ako ju vyrobiť

25.03.2023

Záhradná trampolína pre deti je zariadenie, ktoré pozostáva zo skákacej podložky, ktorá je upevnená na pevnom ráme. Rám je v určitej výške a je navyše vyrobený okrem nôh aj z vysokých stĺpikov, na ktorých je natiahnutá ochranná sieť. Z tohto dôvodu môže byť celok umiestnený vo veľkej výške, vďaka čomu je zariadenie jedným z najdominantnejších prvkov vo vašej záhrade.

Takáto veľká stavba sa preto môže ukázať ako nechcený dominantný prvok v úprave záhrady. Zahĺbenie časti konštrukcie do zeme však pomôže tento problém zmierniť. Trampolína umiestnená v zemi bude menej viditeľná a zároveň sa jej funkčnosť vôbec nezníži.

Záhradné trampolíny- Merkury Market


V tomto článku:

1. Prečo sa oplatí vybrať si záhradné trampolíny na zakopanie?

2. Ako zakopať záhradné trampolíny do zeme?

3. Na čo pamätať pri montáži trampolíny do zeme?

4. Záhradná trampolína – prečo sa oplatí?

5. Ako správne používať trampolíny?



Prečo sa oplatí vybrať si záhradné trampolíny na zakopanie?

Navyše myšlienka zakopania trampolíny môže zvýšiť bezpečnosť používateľov. Zakopaná trampolína je na úrovni zeme, takže riziko pádov a zranení je oveľa menšie. Je to bezpečné riešenie a vysoký komfort používania. Zakopaná trampolína je tiež ľahší prístup, pretože na vysoko umiestnenú trampolínu nebudete potrebovať rebrík.

Ako zakopať záhradné trampolíny do zeme?

Kopanie záhradnej trampolíny nie je náročné a takúto prácu úspešne zvládnete aj sami. V prvom rade si najprv vyberte tú správnu trampolínu pre vás. Najlepšie je vyberať modely najvyššej kvality – takéto výrobky zaistia bezpečnosť pri skákaní, tiež vydržia dlhšie, takže budete môcť skákať mnoho sezón.

Trampolína, ktorá sa dá zakopať do zeme, sa vyznačuje špeciálnou konštrukciou, preto je najlepšie dobre vedieť, či je kupovaný model vhodný na umiestnenie do zeme. Kopanie záhradnej trampolíny je zemná práca, takže na prepravu zeminy budete potrebovať lopatu a fúrik. Tiež sa uistite, že máte správne metre na meranie jamy, ktorú potrebujete vykopať.

Práce začíname určením miesta, kde má byť záhradná trampolína na skákanie umiestnená. Najlepšie je umiestniť výrobok ďalej od plotov a stromov, aby sa skákajúce deti a dospelí pri hre o nič nezachytili. Podložka by mala byť umiestnená na pomerne rovnom povrchu, ak je to potrebné, oblasť by mala byť riadne vyrovnaná.

Pomocou metra sa určí priemer otvoru, ktorý je potrebný na umiestnenie trampolíny do zeme. Pri určovaní otvoru sa berie do úvahy priemer samotnej trampolíny.

Teraz vykopte jamu podľa označenia. Väčšinou je pri zakopaných trampolínach stred jamy hlboký minimálne 75 cm, pričom okraje sú o niečo plytšie. Pri plánovaní, ako presne sa má jama vykopať, sa riaďte pokynmi výrobcu, ktoré sú súčasťou balenia trampolíny.

Vykopanú jamu je potrebné dodatočne zhutniť, aby sa zem tak ľahko nezošmykla. Dobré bude tiež spevniť okraje a vložiť do otvoru fóliu proti burine. Vďaka tomu sa diera časom nezmení, burina neprerastie cez okraje a dažďová voda sa bude môcť pokojne vsakovať do zeme.

Teraz by mala byť trampolína umiestnená do otvoru. Mnoho výrobcov pridáva do svojich súprav dodatočnú kotvu. V prípade ak sa vo výrobku, ktorý kupujete, nachádza, je potrebné ju použiť pre zvýšenie bezpečnosti, pevnosti a odolnosti trampolíny.

Záhradné trampolíny- Merkury Market

Na čo pamätať pri montáži trampolíny do zeme?

Pri montáži trampolíny do zeme pamätajte na to, že pri práci je potrebné dodržať všetky pokyny výrobcu uvedené v montážnom návode a popise produktu. Montáž ochrannej siete sa zvyčajne vykonáva ako posledná, keď je už záhradná trampolína umiestnená vo výkope.

Záhradné trampolíny pre deti aj dospelých sú jedinečným vybavením na cvičenie a akrobaciu, ale aby bola trampolína bezpečná, vždy by ste mali dodržiavať pravidlá správneho používania výrobku. Životnosť zariadenia závisí od kvality materiálov použitých na výrobu, preto sa neoplatí príliš šetriť.

Trampolíny na zimu by ste mali tiež zložiť a uložiť napríklad v garáži alebo pod altánkom, aby mráz, sneh a ľad nepoškodili prvky trampolíny. Nepriaznivým poveternostným podmienkam je najviac vystavená podložka a kovové prvky pružín. Pravidelne ich kontrolujte, či sa nedeformujú, a ak zistíte nejaké chyby, ihneď ich vymeňte.

Záhradná trampolína – prečo sa oplatí?

Trampolíny sú nikdy nekončiacim hitom teplých dní a z dobrého dôvodu – obľuba trampolín neklesá, trampolíny sa stávajú zaujímavou možnosťou trávenia času na záhrade pre dospelých aj deti.

Prečo taký záujem o tému trampolín? Prečo sa trampolína stala popri bazénoch kvintesenciou letnej rekreácie?

Skákanie na trampolíne je skvelý spôsob, ako aktívne tráviť čas. Akrobacia a cvičenia pomáhajú udržiavať štíhlu postavu a kondíciu, odporúčajú ich mnohí tréneri ako náhradu za beh.

Trampolína je tiež veľká zábava, najmä pre najmenších. Skákanie na trampolíne bude príjemnou zábavou a určite ľahko vytiahne dieťa z obrazoviek počítača, tabletu či televízora.

Aktivita na trampolíne je dobrý spôsob, ako tráviť čas s rodinou a priateľmi. Trampolíny budú fungovať aj ako atrakcia na detských oslavách.

Skákanie na trampolíne je, ako vidíte, skvelá zábava a dobrý spôsob, ako zostať fyzicky aktívny. Ak viete, že trampolínu bude využívať viacero osôb, kúpte si dostatočne veľký model. Rozmanitosť trampolín v našom obchode Vám umožní vybrať si produkt šitý na mieru Vašim potrebám.

Záhradné trampolíny- Merkury Market

Ako správne používať trampolíny?

Set každej trampolíny bude obsahovať podložku, rám, sadu pružín a ak sa model predáva s ochrannou sieťou, tak aj ďalšie stĺpiky a sieť

V ponuke Merkury Market nájdete modely s vnútornou sieťou alebo také, v ktorých je sieť namontovaná mimo stĺpikov. Konštrukcia rámu na trampolínach by mala byť pevná a odolná. Skákanie by sa malo vždy vykonávať v bezpečných podmienkach. Deti by nemali trampolínu používať bez dozoru dospelej osoby – skákanie na trampolíne bez dozoru rodiča alebo inej dospelej osoby môže byť pre deti veľmi nebezpečné.

Dieťa alebo dospelý, ktorý chce skákať na trampolíne, by sa mal tiež vyzuť, na trampolíne neskáčete v topánkach. Najlepšia zábava je bezpečná zábava, preto vždy dbajte na bezpečnosť pri skákaní, pravidelne kontrolujte stav trampolíny a vymieňajte diely, ktoré sú poškodené alebo staré. Špeciálnu pozornosť si zaslúžia pružiny a podložky.

 


 

Inšpirujte sa!


Trampolíny na záhrade


Domáce trampolíny - je to dobrá investícia?


Ako urobiť salto na záhradnej trampolíne? Prečítajte si!


 

Späť