Spálňa v štýle boho – zistite aký nábytok sa k nej hodí!

22.10.2022

Ako spoznáte spálňu v štýle boho? Po jedinečnej útulnej atmosfére, harmonických, teplých farbách, štýlovom drevenom nábytku a úplne mimoriadnych doplnkoch. Boho je štýl, ktorý sa nedá zameniť so žiadnym iným. Všetky prvky použité v boho aranžmáne vytvárajú magický priestor, kde vládne rovnováha a nadčasová elegancia.

Boho spálňa je priestor, kde vládne pohodlie, tlmené odtiene, etnické vzory, exotické rastliny, prútené košíky, dekorácie z makramé. Priestor bude aj pre trochu individuálnej fantázie a nonšalancie.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Čím sa vyznačuje boho štýl?

2. Boho interiér - priestor charakteristický ležérnym charakterom, odkazom na prírodu a idylku

3. Dekoratívne textílie v boho interiéroch



 

Čím sa vyznačuje boho štýl?

Boho štýl je spojený s revolúciou, ktorá sa odohrala na prelome 60. a 70. rokov 20. storočia, málokto si uvedomuje, že korene štýlu siahajú oveľa hlbšie, až do XIX veku. Bohéma bola v tom čase definovaná ako skupina francúzskych umelcov - spisovateľov, maliarov, hudobníkov a hercov, ktorá nepripadla žiadnym dobovým rámcov a konvenciám.

Umelecké cesty, tvorivé stretnutia, vernisáže a výstavy vypĺňajú každú voľnú chvíľu umeleckej bohémy. Hlasné hostiny v pesimistickej atmosfére doby, vystihujú extrémnu, dvojitú povahu boho štýlu.

Rovnako ako vtedy, aj dnes vytvára boho nepredvídateľnú zmes, ktorá sa dokonale hodí do interiérov.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 

Boho interiér - priestor charakteristický ležérnym charakterom, odkazom na prírodu a idylku

Aké prvky dekorácie by sa mali objaviť v interiéri boho? Bez ohľadu na to, či zariaďujete spálňu alebo obývačku v štýle boho, pamätajte, že by to mal byť priestor, ktorý vyžaruje konzistenciu a podporuje relaxáciu.

Nábytok vyrobený z dreva

Na aranžmán môžete s úspechom použiť drevený nábytok, napríklad konferenčný stolík a tkané kreslá na úzkych nožičkách. V spálni by sa určite mala objaviť pohodlná drevená posteľ s útulnou prikrývkou. Vedľa postele by mali byť nočné stolíky. Tie nemusia nevyhnutne pochádzať z rovnakej kolekcie ako posteľ. Dôležité je, aby dopĺňali a spájali interiér spálne do jedného celku.

Komody v boho spálni by mali byť funkčné a praktické, čo samozrejme nie je v rozpore s tým, že sú zároveň štýlové. Jednoduchá drevená komoda s farebnými úchytmi dokonale zapadne do voľného priestoru miestnosti.

Celú štylizáciu dotvoria indické lapače snov, zapletané makramé, ozdoby v ľudových vzoroch. Môžete použiť tapisérie s etnickými vzormi alebo kvetmi od Lowicza.

Poklady nájdené na blších trhoch

Rovnako ako vo vintage štýle, aj boho jasne odkazuje na minulosť. Preto sa oplatí hľadať doplnky, dekorácie a detaily na dekoráciu na blšom trhu. Je to ideálne miesto na hľadanie pokladov interiérového dizajnu.

 

Stoličky- Merkury Market

 

Interiér s rastlinami v črepníkoch

Boho štýl je tiež neoddeliteľne spojený s prírodou. Umelé kvety v nich nájdete len ťažko, naopak črepníkové rastliny sa zelenajú na každom rohu. Najcharakteristickejšia a najčastejšie používaná je elegantná monstera.

Ratan a prútie - nábytok vyrobený z prírodných surovín

Kreslo z prútia alebo ratanu môžete úspešne vybrať aj do spálne. Takýto kus nábytku do spálne je ideálnym miestom na oddych počas dňa. Pletené kreslá krásne ladia s okrúhlymi jutovými taburetkami a malými prelamovanými stolíkmi, na ktoré si môžete položiť knihu alebo vonnú sviečku.

 

Pamätajte!

V spálni inšpirovanej boho je veľa prírodných materiálov, farieb a štruktúr.

 

Dekoratívne textílie v boho interiéroch

Vyzdobiť si spálňu v boho štýle by nebolo možné bez dekorácie a textílií. Je však potrebné pripomenúť, že nie všetky textílie sú tu vítané. Pre útulnú atmosféru sú najlepšie prírodné materiály: vlna, bavlna, ľan a juta. Milovníci luxusu môžu siahnuť po veľmi jemných hodvábnych alebo mušelínových látkach, ktoré vnesú do spálne nádych luxusu.

Boho spálni predsa nič nebráni v tom, aby bola luxusná. Perfektným doplnkom sú aj vzdušné závesy a priesvitné záclony. Ak sa vám nepáčia, môžete ich úspešne nahradiť roletami alebo drevenými žalúziami. Mäkká deka, dekoračné vankúše rôznych veľkostí a prehoz či prikrývka nonšalantne prehodené na posteli budú čerešničkou nad celým štýlom spálne.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Funkčná komoda do spálne - inšpirácie, nápady


Svetlé laminátové podlahy – do ktorých interiérov sa hodia?


Aká šírka postele pre dve osoby

Späť