Je rohová sedacia súprava s prídavou taburetkou praktická?

04.12.2022

Čalúnený nábytok je čoraz viac dostupný v praktickej modulárnej forme, kde sa dajú jednotlivé prvky ľubovoľne kombinovať a navzájom odpájať. Vďaka tomuto riešeniu prispôsobíte sedačku či rohovú sedačku dokonale danému priestoru a vlastným potrebám - ide teda o veľmi inovatívne riešenie a takéto produkty ponúka čoraz viac firiem.

Medzi modulárnym nábytkom sa oplatí zaujímať o jednu konkrétnu možnosť - zaujímavú rohovú pohovku s taburetkou.

 

Čalúnený nábytok- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Rohová sedacia súprava s taburetkou – ako taký kus nábytku vyzerá?

2. Praktický modulárny čalúnený nábytok

3. Je jednoduchšie definovať strany kusu nábytku, keď je nábytok modulárny?

4. A čo plocha na spanie na rohovej sedačke s taburetkou?

5. Rohová sedacia súprava s funkciou spánku a úložným priestorom

6. Praktická strana rohovej sedacej súpravy s prídavnou taburetkou

7. Estetické a dynamické aranžmány s rohovými sedačkami



 

Rohová sedacia súprava s taburetkou – ako taký kus nábytku vyzerá?

Rohové sedacie súpravy s taburetkou nie sú nič iné ako obyčajná rohová sedačka s taburetkou v rovnakej farbe a vzore ako rohová sedačka alebo ladiaca s hlavným kusom nábytku. Taburetka sa dá použiť ako opierka na nohy alebo prídavné sedadlo, ale dobre poslúži aj na zväčšenie plochy na spanie po rozložení rohovej sedačky.

Konštrukcia nábytku založená na modulárnych častiach umožňuje ľubovoľné skladanie a umiestnenie rohovej sedačky. V takýchto riešeniach sa často nachádzajú samostatné taburetky. Obrovské možnosti využitia takejto súpravy sú naozaj dychberúce!

Taburetku je možné pridať do rohovej sedačky s funkciou na spanie alebo na nerozkladací kus nábytku. Zaujímavé modely taburetiek poskytujú aj ďalší priestor na odkladanie vecí - praktický úložný priestor ukrytý pod sedadlom ušetrí miesto v obývačke. Môžete sem schovať posteľnú bielizeň, prikrývky alebo dekoračné vankúše.

 

Sedacie súpravy- Merkury Market

 

Praktický modulárny čalúnený nábytok

Modulárny nábytok je taký, ktorý sa skladá z niekoľkých dielov, ktoré možno navzájom ľubovoľne kombinovať tak, aby vytvorili dokonalé usporiadanie. Vďaka modulárnemu sedaciemu nábytku je možné vytvoriť rohovú sedačku v tvare L alebo dokonca v tvare U. V takejto zostave taburetka výborne funguje aj ako jedna z častí modulárneho nábytku.

Rohová modulárna sedacia súprava umožňuje väčšiu voľnosť pri usporiadaní. Ide o veľmi praktické riešenie pre tých, ktorí tiež radi často menia dizajn interiéru a potrebujú nábytok, ktorý sa ľahko prispôsobí rôznym dispozíciám a situáciám. V našom internetovom obchode si môžete kúpiť praktické univerzálne rohové sedačky a modulárne rohové sedacie súpravy.

Pohodlná rohová sedacia súprava pre váš dom či byt je práve tu!

 

Je jednoduchšie definovať strany kusu nábytku, keď je nábytok modulárny?

Orientáciu nábytku väčšinou určuje zákazník pri kúpe, pričom si vyberá, či má byť rohová sedacia súprava pravá alebo ľavá. Pri univerzálnom nábytku a modulárnych pohovkách je situácia iná - orientácia rohu sa vyberá v čase skladania.

Správnym usporiadaním jednotlivých dielov bude na jednej strane kratšia strana a na druhej dlhšia. Rohovú sedaciu súpravu môžete umiestniť tak, ako chcete – s krátkou stranou vpravo alebo vľavo.

Modulárna rohová sedacia súprava je tiež atraktívnou možnosťou v malej obývacej izbe. Malé rozmery jednotlivých dielov zmenší aj rozmery rohovej sedačky po zložení, takže rohová sedačka sa bez problémov zmestí aj do malého priestoru.

 

A čo plocha na spanie na rohovej sedačke s taburetkou?

Rohová sedacia súprava vybavená funkciou na spanie má zvyčajne rovnakú plochu na spanie ako kombinovaná plocha sedadla a operadla. Tento povrch je však možné dodatočne zväčšiť vďaka taburetke. S pridanou taburetkou bude funkcia spánku oveľa efektívnejšia, pretože sa zväčší priestor na spanie. Ak má vaša malá sedacia súprava funkciu na spanie, ale obávate sa, že noví hostia môžu mať problém kvôli malému množstvu priestoru, tento problém pomôže vyriešiť dodatočná taburetka.

 

Rohová sedacia súprava s funkciou spánku a úložným priestorom

Bežnou možnosťou je funkcia spánku v rohových pohovkách. Pridaná taburetka môže alebo nemusí vytvoriť plochu na spanie. Stále sa oplatí vybaviť obývačku takouto súpravou, pretože taburet, ktorý nebude slúžiť ako ďalší priestor na spanie, bude vždy užitočný ako sedadlo alebo úložný priestor na odkladanie vecí.

Ak je vybavená úložným priestorom, z rohovej sedačky schováte aj ďalšie prikrývky alebo dekoračné vankúše. Taburetky pridané do pohovky, ktoré majú vytvárať plochu na spanie, sú väčšinou vybavené špeciálnymi háčikmi, ktoré bránia taburetke v pohybe.

Pri kúpe takýchto súprav s funkciou na spanie dbajte na to, aby materiály použité na výrobu rohovej pohovky a taburetky boli vysokej kvality. Vďaka tomu vydržia dlhé roky, aj keď bude nábytok slúžiť na každodenné spanie. V prvom rade sa uistite, že látky sú odolné a polyuretánová pena je kvalitná. Ak je výplň s vlnitou pružinou, pena by mala byť obzvlášť mäkká, ale aj odolná.

Dodatočné prvky môžu zvýšiť pohodlie v rohovej sedačke. Prešívané vankúše, polohovateľné operadlá či sedáky zvýšia komfort odpočinku.

 

Praktická strana rohovej sedacej súpravy s prídavnou taburetkou

Univerzálna alebo modulárna rohová sedacia súprava je praktickou možnosťou pre každého. Výrobky sú funkčné a ľahko sa prispôsobujú rôznym aranžmánom. Pozoruhodné sú najmä modely, ktoré sú vybavené dodatočným úložným priestorom na posteľnú bielizeň alebo skladovanie.

Rozmery taburetky, ktorá sa pridáva do rohovej sedačky, môžu byť rôzne. Veľká rohová sedacia súprava býva vybavená väčším taburetom, menšia rohová sedacia súprava menším. Oplatí sa však vybrať riešenie, ktoré bude vo vašej obývačke praktické a bude tam vyzerať pekne.

 

Sedačky- Merkury Market

 

Estetické a dynamické aranžmány s rohovými sedačkami

Už ste si kúpili rohovú pohovku, ale páčila sa vám myšlienka pridať k nej taburetku?

Máme na to riešenie! Určite si pozrite naše taburetky do obývačky - určite tam nájdete zaujímavé produkty, ktoré môžete zladiť s rohovou sedačkou, ktorú už máte. Vďaka tejto možnosti môžete vytvoriť rohovú sedaciu súpravu v tvare písmena U alebo premeniť sedačku či pohovku na zaujímavú rohovú sedačku s taburetom. Modely môžu byť postavené na drevenom ráme a ich štýl, farba a vzor môžu ľahko odkazovať na vašu rohovú pohovku.

Izbe výrazne prospeje takýto zdanlivo malý a nedôležitý kus nábytku. Taburetky do obývačky sú užitočnou a pohodlnou možnosťou pre každého. S taburetkou je tiež jednoduchšie poskytnúť rozloženie, ktoré si vyberiete. Drevené nohy, vysoké alebo nízke, vzory a dekoračné vankúše môžu zdôrazniť charakter štýlu aranžovania, napríklad škandinávsky štýl sedačky alebo moderný štýl rohovej sedačky.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Zariaďujeme obývaciu izbu v paneláku - sprievodca v 3 krokoch


Ako vyčistiť čalúnenie pohovky? 5 spôsobov


Rohová sedačka, ktorá sa rozkladá ako pohovka

Späť