Pripravte terasu na párty

13.07.2022

Blížiace sa leto znamená, že čoskoro bude ideálny čas na organizovanie záhradných párty pre vašich najbližších priateľov a rodinu. Aby bola vaša vonkajšia párty jedinečná a nezabudnuteľná pre všetkých hostí, musíte zabezpečiť, aby bola terasa správne pripravená, čím párty vynikne a dodá jej jedinečný charakter.

Ak radi pozývate priateľov a plánujete zorganizovať spoločné stretnutie, tento článok vás určite zaujme! Povieme vám, na čo pamätať, aby na vašu párty na terase vaši hostia ešte dlho spomínali!

 

Vybavenie a dekorácie bytu- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Terasa - predĺžením obývacej izby

2. Jedálenská časť – budete potrebovať záhradný nábytok

3. Miesto na oddych vonku

4. Mäkké vankúše a prikrývky

5. Atmosférické osvetlenie terasy a záhrady

6. Na čo sa oplatí pamätať pri organizovaní záhradnej párty?

7. Grill - menu pre úspešnú letnú párty



 

Terasa - predĺžením obývacej izby

Terasu chce mať každý, pretože má niekoľko dôležitých výhod. Robia z nej ideálne miesto na prípravu letných akcií a večierkov. V prvom rade sa nachádza v tesnej blízkosti domu, a tak vám zaručí ľahký a rýchly prístup do kuchyne, kúpeľne či iných domácich miestností. Okrem toho poskytuje dokonalé miesto na oddych a stabilnú základňu pre záhradný nábytok.

Terasa, najmä tá zastrešená, má veľa možností usporiadania. V teplých dňoch je rozšírením interiéru domu a pohodlný záhradný nábytok z dreva, prútia či ratanu poskytne vytúžený relax na vzduchu. Vhodné osvetlenie navyše dodáva terase príjemnú atmosféru a útulnosť a vy v nej radi strávite čas.

 

Vybavenie a dekorácie bytu- Merkury Market

 

Jedálenská časť – budete potrebovať záhradný nábytok

Pri organizovaní párty na terase budete potrebovať samostatný priestor, kde môžete jesť pripravené jedlá s chuťou. Môžete tu ochutnať dobroty, ktoré ste pripravili na grile. Dlhé a stabilné záhradné stoly sú na to ako stvorené.

Aké ďalšie zariadenia budú na tomto mieste fungovať? Iste, nechýba množstvo vybavenia ako záhradné stoličky, záhradné kreslá, dokonca aj ručne vyrábané lavičky.

 

Miesto na oddych vonku

Pohodlný záhradný nábytok pre relaxáciu by mal byť umiestnený v oddychovej časti terasy. Po dojedení sa každý rád usadí na mäkké pohovky a kreslá.

Aké vybavenie bude fungovať?

Ak máte radi stretnutia vo väčšej skupine, kútik s mäkkými vankúšmi alebo veľmi módny nábytok z paliet bude perfektný. Dobrým riešením budú aj rôzne druhy taburetiek, lavičky s úložným priestorom, ako aj záhradné hojdačky na ráme či závesné.

Na malých terasách sa budú skvele hodiť praktické skladacie stoličky, lehátka, kreslá a ďalší záhradný nábytok, ktorý zaberie menej miesta, ktorý sa dá ľahko premiestniť a schovať. Ak nemáte veľké množstvo záhradného nábytku či prídavných lavičiek, môžete s úspechom využiť bytové zariadenie, ako sú taburetky, stoličky, deky či podsedáky.

 

Záhradné stoličky- Merkury Market

 

Mäkké vankúše a prikrývky

Jedinečný charakter párty organizovanej na terase dodajú doplnky, napríklad v štýle boho. Priestor obohatia dekorácie ako stolové kvety a farebné vankúše, ktoré umožnia hosťom pohodlne sa usadiť. Keďže záhradný nábytok, najmä ten, ktorý sa používa každý deň, sa často ukáže ako nie príliš pohodlný, ďalšie mäkké prikrývky budú perfektné.

Vankúše, prikrývky a poťahy na stoličky z nich urobia veľmi pohodlné sedačky, ktoré zabezpečia pohodlie každému. Ak chcete predstaviť kvety, ktoré sú v nadchádzajúcej sezóne veľmi módne, alebo tropické vzory s listami a vtákmi, rozhodnite sa pre vankúše s kvetinovou potlačou.

 

Atmosférické osvetlenie terasy a záhrady

Toto je fáza, v ktorej je vaša terasa takmer pripravená. Pre jej plný efekt je však dobré ju dodatočne ozdobiť. Najúčinnejšou a najjednoduchšou formou dekorácie na atmosférickú záhradnú párty bude určite náladové osvetlenie. Vhodne zvolené osvetlenie vám umožní vykúzliť jedinečnú atmosféru obohacujúcu letnú náladu v záhrade.

Umiestnenie drevených alebo kovových lampášov na stôl alebo vedľa stola určite zapôsobí na vašich hostí. Sklenené lampáše a lucerny vyzerajú veľmi efektne, a zároveň chránia plameň pred zhasnutím poryvmi vetra. Náladové svetlo nie sú len lampáše. Okrem toho, ozdobné lampy a cotton balls z papiera, omotané okolo zábradlia alebo umiestnené vo veľkej nádobe, budú ideálne na zdobenie záhrady.

Svetelné girlandy je možné zavesiť na balustrády, operadlách stoličiek a na strop. V aranžmáne môžu papierové lampióny, ktoré sú lacné a dodávajú romantické a mäkké svetlo a krásne zdobia záhradu, visieť na rôznych miestach na stromoch, pod stropom alebo na lanách natiahnutých v záhrade, čo vytvorí jedinečnú atmosféru, a hostia, ktorí prídu do záhrady, budú potešení Vašou výnimočnou pozornosťou venovanou každému detailu párty.

 

Sedacie vaky- Merkury Market

 

Na čo sa oplatí pamätať pri organizovaní záhradnej párty?

Keď plánujete párty vonku, musíte pamätať na to, že na rozdiel od párty doma nemáte žiadny vplyv na teplotu a poveternostné podmienky, ktoré budú v danom čase prevládať. Musíte byť pripravení na možné meniace sa poveternostné podmienky a výskyt hmyzu, ktorý je na čerstvom vzduchu nevyhnutný. Pozrite sa, čo si pre každý prípad pripraviť.

Ochrana proti komárom

Komáre dokážu veľmi efektívne pokaziť aj tú najsľubnejšiu párty. Ešte pred jej príchodom sa môžete postarať o prirodzenú ochranu tak, že v blízkosti vašej terasy vysadíte rastliny odpudzujúce hmyz, ako sú plektrant, kocúrnik, mäta, bazalka či levanduľa úzkolistá. V boji proti otravnému hmyzu navyše pomôžu insekticídne lampy, vonné sviečky a krby s esenciálnym olejom.

Teplé deky na večerný chlad

Záhradná párty sa často môže pretiahnuť veľmi neskoro do noci. Neraz prekvapí aj nečakané ochladenie. Na ochranu pozvaných hostí pred večerným chladom je najlepšie pripraviť si vopred zásobu teplých prikrývok a záhradná párty bude určite úspešná.

Strecha v prípade dažďa alebo silného slnka

Krytá terasa je nepochybne tým najlepším miestom na organizovanie vonkajšieho podujatia. V páliacom slnku či daždi si každý nájde úkryt a párty bude pokračovať ako po masle. Ak vaša záhrada nemá zastrešenie terasy alebo altánok, bude potrebná iná ochrana. Fungovať bude látková plachta, ktorú možno pripevniť na drevené stĺpy, háky priskrutkované k stene alebo stromu. Ochranu poskytnú aj záhradné slnečníky.

 

Záhradné grily- Merkury Market

 

Grill - menu pre úspešnú letnú párty

Len ťažko si viete predstaviť záhradnú párty bez grilovania. Zapálenie grilu je nepochybne to, na čo čakáte pred začiatkom leta. Spomedzi grilovaných pochúťok, akými sú klobásy a špízy, je dobré ponúkať aj jedlá bez mäsa, napríklad grilovanú zeleninu.

Krásne dekorácie v aranžmáne, dobrá spoločnosť a chutné jedlo sú receptom na vydarenú párty. Vďaka týmto tipom určite očaríte svojich priateľov a známych!

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako správne zabezpečiť terasové dosky?


Exteriérová dlažba - cena a výber materiálov


Ako chrániť záhradný altánok pred vetrom?

Späť