Náradie na kyprenie pôdy ktoré sa vám bude hodiť na jar v záhrade

19.08.2022

Kyprenie pôdy v záhrade nemusí byť únavná práca. Neustály vývoj technológie má za následok objavenie sa nových zariadení na trhu pre špeciálne úlohy. Medzi nimi je pomerne veľká skupina nástrojov na prevzdušňovanie a kyprenie a pôdy.

Mať veľkú záhradu či rekreačný pozemok dnes už nemusí byť spojené s únavnou a ťažkou prácou. Výrobcovia, ktorí vyhovujú potrebám všetkých záhradníkov a záhradkárov, ponúkajú širokú škálu zariadení, ktoré dokážu premeniť prácu na záhrade na skutočný pôžitok. Zistite, ktoré záhradné náradie je skutočne hodné úvahy na kyprenie, prípravu, urovnávanie, aplikáciu pôdy a hnojív.

 

Záhradné náradie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Dve skupiny nástrojov na uľahčenie kyprenia pôdy do záhrady

2. Mechanické záhradné náradie

3. Kyprenie pôdy - na čo slúži, je potrebné?

4. Moderný dizajn, ktorý ide ruka v ruke s funkčnosťou



 

Dve skupiny nástrojov na uľahčenie kyprenia pôdy do záhrady

Najjednoduchšie rozdelenie záhradného náradia rozlišuje dve základné skupiny produktov:

Pri hľadaní tých správnych stojí za to si dobre prezrieť obe skupiny, zoznámiť sa so základnými vlastnosťami produktu a na základe toho vybrať tú, ktorá ideálne zodpovedá potrebám a veľkosti pozemku. Uvoľnenie kompaktnej ílovitej pôdy je dôležitou úlohou, takže výber záhradníckeho náradia by nemal byť náhodný.

Tu je prehľad najzaujímavejších produktov pre malé aj veľké plochy.

Ručné záhradné náradie na starostlivosť o pôdu

Ručné záhradnícke náradie je navrhnuté tak, aby pomáhalo pri kopaní a kyprení pôdy, pestovaní zeleninovej záhrady a údržbe kvetinových záhonov. Venujú sa najmä malým výmerám záhrad a pozemkov. Umožňujú presné a presné vykonanie každej úlohy.

Hoci vyžadujú využitie svalovej sily a trochu fyzickej kondície, stále sú najobľúbenejšou voľbou záhradkárov. Nástroje na ručné kyprenie pôdy zahŕňajú:

  • motyky,

  • lopaty a rýle,

  • záhradné hrable,

  • obojstranná motyka,

  • 3-zubový kyprič pôdy,

  • ručný kultivátor,

  • motyka s vidlami,

  • teleskopické vidlice.

Záhradné náradie na boj proti burine

Okrem týchto základných produktov stojí za zmienku aj nástroje na odstraňovanie buriny, ktoré podporujú a dopĺňajú účel nástrojov na kyprenie. Sú to:

  • sada záhradného náradia,
  • vytrhávač buriny,
  • rezačka,
  • kovové hrable.

Každý kvalitný ručný nástroj by mal byť vyrobený z odolných materiálov, ako je nehrdzavejúca oceľ. Len kvalitné produkty vydržia mnoho sezón v perfektnom stave a uľahčia prácu na záhrade.

Produkty dostupné v našom obchode sú najvyššej kvality. Sú odolné a maximálne funkčné. Umožňujú vám rýchlo uvoľniť povrch trávnika, kvetinové záhony a sadenice. S ich pomocou ľahko vykonáte potrebné práce, pôdu vyčistíte a poriadne prevzdušníte. Kultivátor, motyka a rýľ nie sú len z nejakého dôvodu najlepšími priateľmi záhrady.

 

Záhradné náradie- Merkury Market

 

Mechanické záhradné náradie

Druhou skupinou je mechanické náradie a záhradné stroje. Moderné a automatizované sú navrhnuté tak, aby čo najviac zjednodušili akúkoľvek prácu na záhrade. Pomáhajú obrábať utuženú pôdu všade tam, kde ručné náradie nestačí. Používajú sa na veľkých plochách, najmä na ťažkom a náročnom teréne. Zvyšnému náradiu sme venovali samostatný článok, odporúčame vám prečítať si: Záhradné náradie – najlepšie produkty na leto 2022

 

Kyprenie pôdy - na čo slúži, je potrebné?

Kyprenie pôdy je najdôležitejšou fázou prípravných činností pred výsadbou a je nevyhnutným prvkom starostlivosti o rastliny a zeleninu, ktoré už rastú. Ošetrenie umožňuje uvoľnenie štruktúry podkladu. Na jednej strane je užitočné, aby sa korene voľne šírili a poskytovali rastlinám viac vzduchu. Na druhej strane je to príprava pôdy na siatie a presádzanie.

Kyprenie je potrebné najmä v ťažkých hlinitých pôdach, ale aj v kyprejších pôdach. Počas kyprenia sa oplatí pôdu dodatočne prihnojiť, poskytnúť jej zelené hnojivo alebo prikrmovať granulovaným minerálnym hnojivom.

Jednoduchá a pohodlná príprava podkladu

Na ľahké a efektívne kyprenie pôdy používajte vhodné kultivátory, lopaty, rotačné kultivátory a motyky. Dôležité je, aby boli ostré, odolné a pružné. Vyrobené z najkvalitnejších materiálov. Tie, ktoré zaručia ich odolnosť a funkčnosť. Vďaka nástrojom na kyprenie nebude pôda zhutnená. Poriadne ju uvoľníte a prevzdušníte pomocou náradia, ktoré máme v našom záhradnom centre.

Ponúkame všetko, čo potrebuje každý menej i viac povolanejší záhradkár a majiteľ pozemku. Tieto nástroje môžete použiť aj na okopávanie zeleniny a odstraňovanie buriny. V Merkury Market nájdete ako ostré a flexibilné nástroje zo zliatiny medi, tak aj nástroje z tvrdej, odolnej ocele. Všetky sú vyrábané v súlade s princípmi spoločenskej zodpovednosti a dôrazom na primeranú kvalitu. Garantujeme najlepšie vlastnosti produktu!

 

Záhradné lopaty- Merkury Market

 

Moderný dizajn, ktorý ide ruka v ruke s funkčnosťou

Pri hľadaní záhradného náradia sa oplatí vedieť, že elegantné a dizajnové doplnky môžu byť zároveň praktické! Výberom zvoleného záhradného náradia na kyprenie pôdy si môžete byť istí, že zostavenie vlastnej, funkčnej sady s jedinečným vzhľadom bude naozaj jednoduché!

Keď sa stanete majiteľom starostlivo navrhnutých modelov, ľahko sa postaráte o pôdu. Substrát v záhrade či na pozemku bude vždy riadne prevzdušnený a prekyprený. Môžete si byť istí, že štýlové motyky a vertikutátory dostupné v sieti našich supermarketov si dokonale poradia s pôdou vo vašej záhrade. Vďaka nim nielen rýchlo a pohodlne pripravíte miesto pre nové rastliny, ale aj efektívne okopete zeleninu a zbavíte ju buriny.

Ako správne vykopať pôdu?

V prvom rade je potrebné pripomenúť, že pôdu by ste nemali kopať príliš hlboko. Toto ošetrenie je obzvlášť nepriaznivé v prípade ťažkej pôdy. Ťažkú a hlinitú pôdu preryjeme 15-20 cm vrstvou piesku zmiešaného s mletou kôrou a kompostom. Vďaka tomu poskytneme rastlinám tie najlepšie podmienky pre rozvoj.

V ekologických záhradách proces kyprenia pôdy spočíva len v jemnom prekopaní vrchnej vrstvy. Stačí použiť napríklad vidly. Vidly umožnia veľmi šetrné prekopávanie pôdy a zároveň vám umožnia celkom efektívne ju prevzdušniť.

Ľahkú a neúrodnú pôdu prihnojte zmiešaním s hlinou a spracovaným kompostom alebo hnojom. Je vhodné dodať, že väčšina záhradkárov, ktorí pripravujú pôdu, sa zvyčajne musí popasovať aj s burinou. Najlepšie je, samozrejme, prekopať celý substrát, odstrániť prípadnú nežiaducu vegetáciu. Vďaka tomu sa efektívne zbavíme všetkých podzemkov či korienkov. Navyše takto nemusíme siahať po žiadnych škodlivých chemikáliách. Použitím správneho náradia môže záhradkárčenie trochu zjednodušiť.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Malý, ale funkčný – ako zariadiť balkón v paneláku?


Zakladáme záhradné jazierko


Aký je návod pri výbere záhradného nábytku?

Späť