Moderná rozkladacia pohovka – ktorá je najlepšia na spanie?

23.11.2022

V nie tak dávnej minulosti vládla v našich domovoch. Bola to jedna z najobľúbenejších kusov nábytku z obdobia komunizmu, každý ju poznal a každý, kto si na tie časy pamätá, ju určite aj chvíľu vlastnil.

Multifunkčná moderná rozkladacia pohovka - zdobila interiér obývacích izieb ako sedenie cez deň a posteľ v noci. Dnes je pre mnohých z nás rozkladacia pohovka s funkciou spánku pozostatkom dávnej éry. Kus nábytku, ktorý ustúpil do tieňa, aby na chvíľu ustúpil elegantným rohovým sedačkám, a pohovkám. Výrobcovia nábytku však nezabudli. V nadchádzajúcej sezóne sa na trhu opäť objavia moderné rozkladacie pohovky s funkciou denného spánku, ktoré budú súťažiť o uznanie zákazníkov a návrat do interiéru domácností.

Kedysi kultová rozkladacia pohovka, ktorá bola v minulom období povinnou výbavou každej obývačky, dnes zažíva svoju renesanciu. Špeciálne pre vás sme pripravili niekoľko najdôležitejších informácií o pohovkách s funkciou každodenného spánku. Navrhneme, či sa oplatí vybrať si takýto kus nábytku a aké sú jeho najväčšie výhody.

Zistite, ktorá moderná rozkladacia pohovka bude skutočným hitom nadchádzajúcej sezóny!

 

Pohovky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Moderná rozkladacia pohovka - pripomeňme si, čo to je a oplatí sa vyberať ju na každodenné spanie?

2. Hľadáte pohodlnú pohovku? Zistite, ktorá z nich je najlepšia na spanie

3. Moderná rozkladacia pohovka – do akých interiérov sa hodí?

4. Ktorá moderná rozkladacia pohovka je najlepšia? Pozrite si náš rebríček 3 najlepších!



 

Moderná rozkladacia pohovka - pripomeňme si, čo to je a oplatí sa vyberať ju na každodenné spanie?

Moderná rozkladacia pohovka, podobne ako jej starý bratranec z minulej éry, dvojfunkčný kus nábytku, ktorého hlavným prvkom je úložný priestor a dva čalúnené rámy, ktoré po zložení pod uhlom 90 stupňov vytvoria sedadlo a operadlo, a keď sú zložené naplocho, poskytujú veľkú plochu na každodenné spanie.

Rozkladacie pohovky, najmä tie v modernej verzii, nemajú podrúčky, niekedy sú nahradené za vankúše alebo prelamované opierky. Rozkladacie pohovky navrhované v nadchádzajúcej sezóne potešia krásne tvarovaným sedadlom, zvýšenými bočnými fragmentmi a absolútne jedinečnými vzormi. Nemenné je u moderných pohoviek aj to, že zaručujú pohodlný odpočinok ako cez deň, tak aj v noci. Pohodlná moderná rozkladacia pohovka s funkciou na spanie, má všetky funkcie, ktoré by pohodlná posteľ mala mať.

Oplatí sa vyberať pohovky a gauče na každodenné spanie? Poskytujú dostatočný komfort spánku?

Určite áno, za predpokladu, že si vyberiete kus nábytku z lepšej triedy s príslušnými schváleniami. Pohodlná moderná rozkladacia pohovka, ktorá sa vracia na trh, je jedinečný, funkčný a elegantný kus nábytku!

 

Pohovky

 

Hľadáte pohodlnú pohovku? Zistite, ktorá z nich je najlepšia na spanie

Pohodlná moderná rozkladacia pohovka na spanie je kus nábytok, ktorý spĺňa najvyššie štandardy kvality a očakávania zákazníkov. Súčasné pohovky a rozkladacie sedačky sa vyznačujú nielen modernejším rozkladacím mechanizmom, ale predovšetkým zaujímavým dizajnom, ktorý úspešne zapadne do dekorácie tej najelegantnejšej obývačky.

Moderná rozkladacia pohovka je dostupná v mnohých prevedeniach, tvaroch, farbách a veľkostiach. Takýto široký výber môže byť trochu závratný. Než si teda budete chcieť vybrať tú, ktorá bude zdobiť interiér a poslúži ako pohodlné sedenie či posteľ, overte si, aké vlastnosti stoja za pozornosť.

Prvým a najdôležitejším kritériom pri výbere vysnívanej sedačky by malo byť jej prispôsobenie veľkosti miestnosti a funkciám, ktoré má denne plniť.

Na úvod si teda odpovedzte na nasledujúce otázky:

  • Poslúži rozkladacia pohovka na príležitostné alebo každodenné spanie?

  • aká by mala byť hĺbka sedadla a veľkosť plochy na spanie?

  • Hľadáte sedačku do obývačky, hosťovskej alebo nebodaj detskej izby?

  • aká veľká a ľahko usporiadateľná je miestnosť, do ktorej chcete pohovku umiestniť?

Pri kúpe sa oplatí venovať pozornosť aj spôsobu rozkladania pohovky. Je dobré skontrolovať, či pánty fungujú ľahko a či samotná sedačka nie je náročná na rozloženie.

Ak máte priestrannú obývačku, výber rozkladacej pohovky nie je okrem estetických preferencií a možného rozpočtu ničím obmedzený.

 

Moderná rozkladacia pohovka – do akých interiérov sa hodí?

Pohodlná sedačka s funkciou na spanie dobre poslúži v obývačke aj detskej izbe. Pohodlná sedačka na sedenie a spanie je tiež skvelým riešením, ak v byte chýba obývačka. Odpoveď na otázku, aká sedačka na každodenné spanie alebo aký nábytok pre hostí by mala znieť – pohodlný a funkčný.

Pozornosť sa oplatí venovať typu výplne, dôležitá je aj výška operadla a šírka a hĺbka sedadla. Dobrým riešením je moderná rozkladacia pohovka s bonellovými pružinami, ktorá ponúka veľkú plochu na spanie a pohodlný spánok. V rozloženom stave rozkladacia pohovka úspešne pojme dvoch dospelých.

 

Pohovky- Merkury Market

 

Ktorá moderná rozkladacia pohovka je najlepšia? Pozrite si náš rebríček 3 najlepších!

Vo väčšine domov a bytov je ťažké oddeliť samostatnú spálňu pre hostí a niekedy aj pre členov domácnosti. Moderná rozkladacia pohovka je dokonalým riešením tohto problému. Tu je náš zoznam 3 najzaujímavejších pohoviek na spanie.

Blanka Orinoco 2-miestna pohovka

Moderná a elegantná rozkladacia pohovka Blanka Orinoko bola navrhnutá s dôrazom na každý detail. Je to ponuka pre milovníkov originálneho interiérového dizajnu a zástancov jednoduchého minimalizmu. Táto moderná pohovka môže slúžiť ako pohodlné sedenie a alternatíva k posteli v spálni. Vnútro pohovky je vyplnené kombináciou vlnitých pružín a poťahovej peny. Celá je očalúnená hydrofóbnym materiálom so zvýšenou odolnosťou proti poškodeniu.

Loretto pohovka na spanie

Klasický dizajn a pohodlie rozkladacej pohovky Loretto nadchne aj tých najnáročnejších zákazníkov. Vybavená funkciou na spanie a praktickým úložným priestorom zaručuje pohodlie a ergonómiu. Zaujímavá povrchová úprava a chrómové nohy dodávajú sedačke jedinečnú eleganciu.

Charakteristické prešívanie je viditeľné na sedadle a operadle. Látka plstená na dotyk sa perfektne hodí do izby pre mládež, hosťovskej izby, ale aj do modernej obývačky. Malé a štandardné rozmery pohovky umožňujú jej umiestnenie kdekoľvek.

Moderná rozkladacia pohovka Zenit

Je to ideálne riešenie pre každého – do veľkých aj malých bytov. Kompaktné rozmery rozkladacej pohovky umožňujú vyskladať si izbu podľa individuálnych potrieb. Moderná rozkladacia pohovka Zenit je štýlovým a praktickým riešením do každého interiéru v modernom štýle. Rozkladaciu pohovku možno cez deň použiť ako pohodlnú pohovku a v noci ako posteľ do spálne.

Plocha na spanie po rozložení je 125x195 cm (šírka/dĺžka). Táto moderná rozkladacia pohovka je vybavená dodatočným úložným priestorom na posteľnú bielizeň. Operadlo a sedadlo sú vyplnené bonellovou pružinou, ktorá zaisťuje pohodlie pri odpočinku. Metóda rozkladania použitá v tomto modeli je ľahko použiteľný automat.

Ponuka Merkury Market zahŕňa široký výber sedacích súprav, ktoré je možné využiť na denný aj nočný odpočinok. Keď si kúpite náš nábytok, ľahko si vyberiete perfektné doplnky a príslušenstvo.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Zariaďujeme obývaciu izbu v paneláku - sprievodca v 3 krokoch


Ako vyčistiť čalúnenie pohovky? 5 spôsobov


Moderné pohovky do obývacej izby

Späť