Drevo a koža v hlavnej úlohe v obývačke – pozrite, aká je to výrazná kombinácia!

05.12.2022

Atraktívne usporiadanie obývačky nie je jednoduchá záležitosť – v dobe unikátnych riešení a širokého výberu zariadenia je často ťažké potešiť domácnosť a hostí niečím novým a jedinečným.

Ako teda zariadiť obývačku tak, aby zostala v pamäti návštevníkov ešte dlho?

Urobte to s výraznými akcentmi! V dnešnom článku odporúčame najmä drevo a kožu. Tmavé farby a prírodné materiály sú výnimočne fascinujúcou kombináciou, ktorú môžete naozaj obdivovať!

 

Rohové sedacie súpravy- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Prírodné materiály, ktoré môžu kraľovať vašej obývačke – drevo a koža

2. Kožený obývačkový nábytok v klasickom a modernom prevedení

3. Drevený nábytok do obývačky - masív v popredí!

4. Perfektné zariadenie pre retro štýl, klasický štýl a vintage štýl



 

Prírodné materiály, ktoré môžu kraľovať vašej obývačke – drevo a koža

Drevo a koža sú prírodné materiály, ktorým sa naše miestnosti tešia už roky. Nábytok z nich má veľa priaznivcov, najmä medzi ľuďmi, ktorí skôr zariaďujú interiéry v klasických štýloch. Nábytok z masívneho dreva alebo prírodnej kože môže mať zložité alebo jednoduché podoby, a z tohto vyplýva, že sa tieto prvky čoraz častejšie nachádzajú aj v moderných obývačkách.

Vďaka svojmu výraznému vzhľadu vyzerá takéto zariadenie skvele vo veľkých obývacích izbách. Obývacie izby, ktoré majú menej otvoreného priestoru, sa môžu zdať príliš preplnené, najmä ak sú obývacie izby skutočne veľké.

Interiér modernej obývačky by mal byť vizuálne atraktívny, ale aj praktický. Tento priestor sa patrí naplánovať tak, aby pohyb po obývačke nebol problém, najmä keď sú kusy nábytku naozaj obrovské. Moderné zariadenie z dreva a prírodnej kože je špeciálne, pretože je zvyčajne mimoriadne útulné a zároveň elegantné, takže pomocou takýchto produktov je ľahké zariadiť jedinečnú obývaciu izbu.

 

Rohové sedacie súpravy- Merkury Market

 

Kožený obývačkový nábytok v klasickom a modernom prevedení

Takmer v každej obývačke je jedným z najdôležitejších prvkov pohodlný kus nábytku. Môže to byť sedačka, pohovka alebo rohová pohovka. V našom dnešnom návrhu bude kráľovnou obývačkového balíka nepochybne rohová kožená sedačka.

Kožená rohová sedacia súprava vám umožní relaxovať po náročnom dni a zároveň vám umožní stretnúť sa s rodinou či priateľmi. V ponuke sú ak veľké rohové sedacie súpravy, ktoré príťažlivo zaplnia interiér, tak aj možnosti pre o niečo menšiu obývačku. Módne podoby kožených rohových sedačiek vnesú do vašej obývačky nádych luxusu a modernosti. S takýmto kusom nábytku bude dom či byt vyzerať naozaj úchvatne!

 

Drevený nábytok do obývačky - masív v popredí!

Sedací nábytok nie je všetko, čo by v obývačke malo byť. Do interiéru vašej jedinečnej obývačky sa oplatí zaviesť konferenčný stolík, regály, police, vitríny a komody z masívneho dreva. Vzhľad, vzor a farba prírodného dreva určite osloví mnoho ľudí. Do interiéru vnesie nielen výnimočne útulnú atmosféru.

Sklo sa často kombinuje s drevom, aby aranžmán dodalo trochu ľahkosti a ležérnej elegancie. Obývacia izba v takomto jedinečnom usporiadaní bude lákať svojim útulným a elegantným vzhľadom. Je to ideálne miesto na oddych, relax a stretnutia s ostatnými.

 

Sedačky- Merkury Market

 

Perfektné zariadenie pre retro štýl, klasický štýl a vintage štýl

Krásne kožené rohové sedacie súpravy a drevený nábytok môžu vytvoriť niečo skutočne jedinečné. Takáto kombinácia bude vyzerať zaujímavo v interiéri, ktorý má odkazovať na klasickejšie štýly, no niektoré modely zariadení rovnako dobre poslúžia aj v moderných miestnostiach.

Nezabúdajte však, že atraktívna obývacia izba nie je len nábytok – oplatí sa venovať pozornosť aj ďalším prvkom celku. Je dobré, keď v takejto obývacej izbe sú na podlahe drevené panely a steny majú svetlú béžovú farbu. Aranžmány by nemali byť príliš tmavé a neprehľadné, v tomto štýle dbajte na vkus a relatívny minimalizmus.

V interiéroch, kde chcete zaviesť drevené a kožené zariadenie, by ste mali zabezpečiť dostatočné osvetlenie. S pomocou svetla bude aranžmán pôsobiť oveľa útulnejšie. Vďaka takýmto kombináciám vytvoríte jedinečnú obývačku a štýlovo a klimaticky zariadené izby. Pridajte k tomu tie správne textílie – napríklad závesy a vankúše – a určite vytvoríte niečo výnimočné!

Späť