Ako zariadiť obývačku v mužskom štýle?

27.12.2022

Tlmené farby, skvelá funkčnosť, maximálny komfort a využitie praktického vybavenia – to je obývačka v mužskom štýle, ktorý určite osloví nejedného muža. V takomto mužskom interiéri si dokonale oddýchnete a zrelaxujete, vďaka čomu si tento štýl získava obľubu nielen medzi slobodnými mužmi, ale ochotne sa takéto obývačky usporiadávajú pre celú rodinu. Pánska obývacia izba je miesto, kde si ho tiež ľahko zamiluje aj pani domu.

Pozrite sa s nami, ako zariadiť obývačku ideálne.

 

obývačku v mužskom štýle

 


V tomto článku:

1. Aké vlastnosti sú najdôležitejšie v interiéri v mužskom štýle?

2. Aké prvky sú kľúčové v obývačke pánskeho štýlu?

3. Aký povrch bude dokonalý v pánskej obývačke? Čo dať na podlahy?

4. Aká povrchová úprava stien bude najlepšia pre obývačku v mužskom štýle?

5. Aký nábytok sa oplatí vybrať do obývačky v pánskom štýle?

6. Čo tak doplnky v interiéri v mužskom štýle?

7. Prečo sa oplatí vybrať si pánsku obývačku?



 

Aké vlastnosti sú najdôležitejšie v interiéri v mužskom štýle?

Pánska obývačka je ideálnym miestom na oddych. Takýto mužný interiér poskytuje maximálny komfort vďaka vhodnej povrchovej úprave, výbave a doplnkom. Je vhodný pre rodinné domy, ako aj pre situácie, keď sa byt nachádza v historickej alebo veľmi modernej mestskej zástavbe. Je to ideálna voľba pre garsonky aj veľké apartmány.

Praktický minimalizmus v pánskej obývacej izbe

Pánsky interiér je priestor plný pohodlia, ale aj funkčnosti. Miestnosť je zvyčajne zariadená v duchu minimalizmu, kde je každý prvok umiestnený premyslene a plní špecifickú funkciu. Nie je tu príliš veľa doplnkov, ani žiadne zbytočné drobnosti. Dôležitý je praktický prístup k dizajnu interiéru a skvelá využiteľnosť celku.

Štýl vhodný pre každého

V priestore takejto obývačky nesmie chýbať primerané vybavenie, ktoré zabezpečí pohodlie a správny relax. Obývacia izba v pánskom štýle sa dá ľahko prispôsobiť potrebám majiteľa. Je to veľmi univerzálny štýl, preto si ho vyberá čoraz viac ľudí a získava si obľubu aj u žien.

 

Sedacie súpravy

 

Aké prvky sú kľúčové v obývačke pánskeho štýlu?

V pánskom interiéri je dobré venovať pozornosť každému prvku aranžmánu: povrchovej úprave stien a podlahy, zariadeniu a doplnkom. Nie je to náročný interiér, no správny dizajn a spracovanie ho výnimočne krásne prezentuje a hlavne bude mimoriadne funkčný.

 

Aký povrch bude dokonalý v pánskej obývačke? Čo dať na podlahy?

Začíneme projekt s povrchovými úpravami. Estetická úprava zdôrazní krásu aranžmánu, no predovšetkým stojí za to zamerať sa na trvácne a odolné možnosti. Funkčnosť v takomto interiéri je najdôležitejšia, pretože vedie k maximálnemu komfortu.

Praktická povrchová úprava podláh - panelov

Medzi možnosťami povrchovej úpravy podlahy sú panely nepopierateľne kráľom. Používajú sa tradičné aj obľúbené laminátové panely, ale aj o niečo modernejšie vinylové panely. Tie druhé poskytujú vďaka svojej konštrukcii oveľa väčšiu voľnosť pri usporiadaní a interiéroví dizajnéri si ich radšej vyberú. Interiér pánskej obývacej izby je miestom tlmených a univerzálnych farieb. Používajú sa odtiene hnedej a šedej, v odvážnejších aranžmánoch tmavé farby alebo čierna.

Prírodné materiály v pánskej obývačke

Rovnako populárne ako vinylové panely sú dosky vyrobené z prírodného dreva. Parkety môžu byť usporiadané do zaujímavého vzoru, používajú sa jednoduché možnosti aj zložitejšie vzory (napr. rybia kosť). Vzor a farba prírodného dreva vnesú do aranžmánu útulnosť a teplo a vhodný odtieň výrobku urobí z takejto podlahy ideálne pozadie pre ostatné interiérové ​​prvky.

Keramická dlažba v obývačke

Praktické riešenia sú v obývačke čoraz populárnejšie. Pokladanie dlažby v obývačke sa stáva mimoriadne populárnou – dlažba vytvára ľahko čistiteľný odolný povrch. Nevýhodou však určite bude, že podlaha bude studená, takže útulnosť takejto miestnosti výrazne klesne. Tento problém možno prekonať položením kobercov alebo použitím podlahového kúrenia.

 

Aká povrchová úprava stien bude najlepšia pre obývačku v mužskom štýle?

Obývacia izba v pánskom štýle je funkčné miesto, ktoré sa ľahko čistí a udržiava v čistote. Preto takáto povrchová úprava určite pomôže. Dobrou možnosťou budú latexové farby a farby, ktoré sú odolné voči nečistotám a drhnutiu. S takýmto povrchom sa bude ľahšie čistiť.

Šedá tapeta je v takýchto interiéroch mimoriadne obľúbená. Zaujímavý vzor tapety môže oživiť interiér, ktorý bude pôsobiť príliš prázdnym minimalistickým zariadením. Stojí za to umiestniť tapetu na jednu stenu alebo na jej fragment, čím sa vytvorí skôr dekoratívny detail ako úplná povrchová úprava všetkých stien.

Na oživenie aranžmánu sa okrem tapiet používajú aj drevené lišty. Je to zaujímavá možnosť, najmä keď je podlaha dokončená drevom alebo panelmi s kresbou dreva a farbou. Takáto pánska obývacia izba zútulní a určite si ukradne srdce nejednej dámy.

 

Sedací nábytok v pánskom interiéri

 

Aký nábytok sa oplatí vybrať do obývačky v pánskom štýle?

Byt či dom s obývačkou v mužskom štýle je oázou pokoja. Obývačka sa stane miestom dokonalého oddychu, obývačka nabáda k oddychu a relaxu. Aby však plnohodnotne plnila svoju úlohu, musí byť patrične vybavená.

Sedací nábytok v pánskom interiéri

Asi si mnohí nevedia predstaviť oddych bez poriadnej zostavy čalúneného nábytku. Pohodlná a moderná sedacia zostava poskytne miesto na odpočinok. Farby nábytku by mali byť tlmené, tmavé farby nábytku vyzerajú dobre oproti sivej stene a svetlej drevenej podlahe. Tmavé farby podláh a stien sú zase dokonalým podkladom pre svetlejšie zariadenie. Obzvlášť dobre poslúži čalúnený nábytok v béžových alebo hnedých odtieňoch, ako aj výrobky so sivým čalúnením.

Doplnkové vybavenie pre pánske obývačky

Obývačka v byte či dome, nielen v mužskom štýle, obsahuje zariadenie, ktoré obyvateľom poskytne praktické a estetické miesto na odpočinok. Preto sa tu bude hodiť nielen sedací nábytok, ale aj iné modely.

V takýchto interiéroch sa hodí najmä TV skrinka. Dá sa umiestniť do obývačky ako jeden kus nábytku, no čoraz častejšie sa využívajú praktické a moderné obývacie steny. Okrem toho sa v interiéroch nachádzajú aj regály, police a komody. Mal by tu však vládnuť súlad, poriadok a minimalizmus, takže doplnkového vybavenia by nemalo byť veľa, aby interiéry nepôsobili prepchato.

 

Čo tak doplnky v interiéri v mužskom štýle?

Byt v mužskom štýle je kvintesenciou pohodlia, funkčnosti a minimalizmu. Tieto vlastnosti sú u nás obzvlášť zdôrazňované, preto by ste na ne mali vždy pamätať pri zariaďovaní mužskej obývačky. Vďaka tomu v takýchto usporiadaniach nie je príliš veľa prísad.

Zbytočné drobnosti a ozdoby tu rozhodne nie sú - menej je viac, ale praktické vychytávky sa odporúčajú. Na stenách vidieť moderné výtlačky či plagáty. Interiér obývačky možno trochu oživiť pridaním rastlín v kvetináčoch. Oplatí sa zamerať na moderné formy kvetináčov, vďaka ktorým priestor získa zaujímavý charakter. Zatraktívnia sa aj interiéry.

 

interiéri v mužskom štýle

 

Prečo sa oplatí vybrať si pánsku obývačku?

Obývačky zariadené v pánskom štýle sú interiéry, ktoré rozhodne dokážu potešiť. Sú mimoriadne praktické, funkčné a pohodlné a relax v nich je jedinečný. Priestor je možné navrhnúť tak, aby to bolo miesto prispôsobené nielen potrebám domáceho pána, ale aj ostatným členom rodiny. Tmavé farby, sivé, hnedé odtiene môžu rozhodne potešiť a skombinovať tieto farby nebude ťažké zariadiť ani pre tých, ktorí interiérový dizajn len skúšajú.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako obnoviť koženú sedačku?


Akú pohovku pre obývaciu izbu v štýle glamour - pohovka, ktorá zmení obývaciu izbu


Ako vyčistiť čalúnenie pohovky? 5 spôsobov

Späť