Ako zariadiť bývanie pre študenta?

21.12.2022

Byty na prenájom sú medzi študentmi stále jednou z najobľúbenejších možností bývania v univerzitnom meste. V závislosti od bohatosti vlastnej peňaženky sa študenti rozhodujú pre prenájom menších ale aj väčších bytov. Prístup majiteľov k zariadeniu priestoru je rôzny – niektorí zariaďujú študentský byt a niektorí túto otázku nechávajú na prenajímateľov.

Dnes vám prezradíme, ako si zariadiť byt tak, aby vám nezruinoval rozpočet, a zároveň aby ​​ste mohli študentom prenajímať plne funkčné izby.

 

Ako zariadiť bývanie pre študenta?

 


V tomto článku:

1. Ako zariadiť študentský byt lacno?

2. Akú povrchovú úpravu je dobré zvoliť?

3. Čo by malo byť v nájomnom byte?

4. Ako sa vybaviť lacným vybavením?

5. Ako vybaviť jednoizbový študentský byt?

6. Ako vybaviť dvojizbový študentský byt?

7. Na čo sa oplatí pamätať pri zariaďovaní bytu?

8. Akého vybavenia je lepšie sa vzdať?



 

Ako zariadiť študentský byt lacno?

Dá sa zariadiť byt pre študenta a zároveň zaň neminúť majland? Samozrejme!

Vhodné vybavenie, konečná úprava a šikovné úpravy ušetria čas a peniaze a zároveň mladým ľuďom poskytnú pohodlný a praktický životný priestor. Izby je dobré vybaviť pekne a funkčne, no netreba zabúdať na to, nechať v študentskom byte priestor na ich veci, nábytok a víziu usporiadania.

 

Rohové sedacie súpravy

 

Akú povrchovú úpravu je dobré zvoliť?

Študentský byt je priestor, ktorý sa dá riešiť rôznymi spôsobmi. Prenajímatelia sa môžu viac-menej postarať o prenajatý priestor, každodenné používanie tiež značne zaťažuje zariadenia a povrchové úpravy. Je preto dobré rozhodnúť sa pre trvácne a odolné riešenia.

Zvlášť v kúpeľni, kuchyni a predsieni bude dobré položiť dlažbu. V týchto zónach sa nečistoty a vlhkosť najľahšie dostanú a dlaždice sú povrchom, ktorý sa mimoriadne ľahko čistí. Upratovanie preto nespôsobí prenajímateľom väčšie ťažkosti a možno bude jednoduchšie povzbudiť ich, aby udržiavali poriadok. Pri zariaďovaní bytu budú dlaždice skvelým nápadom.

Obývacia izba a spálňa sú oveľa intímnejšie miestnosti, ktoré si vyžadujú teplú a útulnú atmosféru - tu nemusia byť dlaždice veľmi atraktívne. Je lepšie použiť panely. Vinylové panely sú mimoriadne odolné, ľahké a ľahko sa inštalujú, aj keď ich cena je o niečo vyššia ako u laminovaných panelov.

Najlacnejší a najefektívnejší spôsob náteru na stene je latexová farba odolná voči umývaniu. Vďaka tomu zostanú farby stále a zvýši sa odolnosť voči drhnutiu.

 

Čo by malo byť v nájomnom byte?

Študentský byt môže byť ďaleko od rodného mesta, preto by mal poskytnúť všetko, čo mladý študent k životu potrebuje. Možnosti usporiadania budú limitované predovšetkým veľkosťou bytu a finančnými možnosťami majiteľa.

Priestor je dobré rozdeliť na zóny a do každej umiestniť vhodné zariadenie. Kúpeľňa je väčšinou samostatná miestnosť a v tejto časti by mala byť toaleta a sprchovací kút alebo vaňa.

Kuchynský priestor by mal byť vybavený chladničkou, drezom a sporákom a miesto na spánok by malo byť vybavené posteľou.

Toto základné vybavenie by malo spĺňať najdôležitejšie potreby prenajímateľa, avšak interiér by mal byť v rámci možností vybavený ďalším nábytkom, aby sa zvýšil komfort prenajímateľa.

 

Ako sa vybaviť lacným vybavením?

Byt pre študenta je stále veľká investícia, aj keď nie je veľa vybavenia. Úspory je preto dobré hľadať všade, kde sa dajú nájsť, bez toho, aby bola ohrozená funkčnosť. Môže byť dobrý nápad kúpiť vybavenie z druhej ruky. Ideálnym riešením bude aj kúpa nábytku vo výpredaji - náš internetový obchod Merkury Market často ponúka vybavenie za atraktívne, akciové ceny, kde si zaujímavo vybavíte prakticky celý byt s nízkymi nákladmi.

 

Ako vybaviť jednoizbový študentský byt?

Byt pre študenta môže byť riešený tak, že jedna izba slúži ako niekoľko ďalších izieb. A medzi mladými ľuďmi si získava čoraz väčšiu obľubu. V takýchto bytoch je samostatná izba kúpeľňa, niekedy aj kuchyňa, ostatné priestory sú spojené do jednej veľkej multifunkčnej miestnosti.

Do takýchto bytov je dobré zaviesť multifunkčný nábytok, ktorý podčiarkne moderný charakter upraveného priestoru. Preto bude perfektná pohovka alebo pohodlný rohový model s funkciou na spanie alebo kuchynka s barovými stoličkami. Dobrým riešením bude investícia do malého, no praktického vybavenia.

Pri takýchto bytoch nezabudnite na oddelenie zón s rôznymi funkciami. Vďaka tomu zostane aranžmán zaujímavý a atraktívny zároveň. V jednoizbovom byte možno oddychovú zónu skombinovať so spálňou investíciou do sedacieho nábytku s funkciou na spanie.

 

Ako vybaviť dvojizbový študentský byt?

Študentský byt s dvomi izbami ponecháva o niečo viac možností usporiadania. V jednej miestnosti je dobré zariadiť obývaciu izbu. Oddychová a relaxačná zóna sa vám bude hodiť ako po náročnej práci, tak aj pri stretnutiach s priateľmi. Takéto miesto sa oplatí vybaviť stolom a pohodlnou stoličkou alebo stolíkom s praktickou pohovkou. Vhod prídu aj prídavné police alebo regály.

Druhá izba bude ideálnym miestom pre spálňu. Určite si tam dajte posteľ. Jednoduché, drevené rámy a rošt s pohodlným matracom budú funkčné. V prípade ak máte obmedzený rozpočet, môžete si vybrať užšiu posteľ.

 

Ako vybaviť jednoizbový študentský byt?

 

Na čo sa oplatí pamätať pri zariaďovaní bytu?

Kúpa bytu a správne vybavenie priestoru pre študenta sa môže zdať ťažké, ale premyslené akcie a nákupy pomôžu šikovnému usporiadaniu izieb. Treba pamätať na to, že majiteľ by si mal priestor vybaviť tým najdôležitejším nábytkom a prvkami – zvyšok si vždy môže dokončiť prenajímateľ sám.

V byte, ktorý sa má prenajímať, je dobré zariadiť priestor tak, aby vyhovoval vkusu väčšiny ľudí. Preto je lepšie voliť v aranžmáne tlmené, žiarivé farby, ku ktorým je jednoduchšie voliť rôzne prvky výbavy. Dôležité je zamerať sa na trvácne a voči poškodeniu odolné produkty, ktoré budú môcť nájomníkom slúžiť dlhú dobu.

 

Akého vybavenia je lepšie sa vzdať?

Študentský byt je miesto, kde môžu žiť rôzni ľudia. Niektorí sa budú o byt a zariadenie starať viac, iní menej a určite sa nájdu aj domáci, ktorí vedia narobiť nemalé problémy. Aby ste sa ochránili pred nákladnými opravami a stratami, je lepšie investovať do riešení, ktoré nie sú príliš drahé. Preto sa snažte vyhnúť nákupu drahého a krehkého vybavenia.

Do bytu tiež nedávajte žiadne doplnky, to môžu urobiť prenajímatelia sami, pričom si úpravu prispôsobia svojim potrebám. Skúste si zaobstarať aj nábytok, ktorý sa dá ľahko premiestniť, vďaka čomu budú menšie problémy s poškodením zariadenia či stien pri prestavovaní.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Moderné pohovky do obývacej izby


Modulárne rohové sedačky U


Najlepšie rohové sedacie súpravy s funkciou spánku

Späť